Menu
Home Novosti Menu
Glazba

VINYL TJEDNA: Soft Traffic, Prince Morella - Meltem [Sushitech]

Bezvremenski Dub Techno bavarskog projekta!

  • Damir Ludvig
  • 14 November 2023

Ova je ploča stigla putem portala deejay.de. Iako ćete pravi dojam dobiti tek kad čujete kako to zvuči na vinilu, inserte možete poslušati pritiskom na ikonu PLAY ►

A1 Soft Traffic, Prince Morella - Meltem I

Od sredine devedesetih, kada su službeno objavljene prve ploče koje su stilski definirale Dub Techno, žanr je pridobio fanatične poklonike zainteresirane za svako novo izdanje. Produkcija je značajno evoluirala, aranžmani su postali sofisticiraniji, a unatoč suptilnim promjenama koje ne eksperimentiraju dinamičkim ekshibicijama, Dub Techno nastavlja živjeti kroz umirujuće, gotovo ambijentalne skladbe, do materijala zbog kojih je teško prestati plesati. Soft Traffic je relativno novo ime iz njemačkog grada Augsburga, a ova je ploča prvijenac koji ističe vještinu baratanja analognim uređajima. S obiljem efekata i klasičnih filtriranih akorda, koji su uvijek dobra osnova u ovom žanru, naracija koju donosi Prince Morella daje pjesmi seksepil koji se ne bi posramio ni Barry White u njegovim najboljim danima.

B1 Soft Traffic - Meltem II

Razumijem da mnogi obožavatelji žanra jednostavno ne podnose vokale te Dub Techno smatraju apstraktnom umjetnošću u kojoj ne trebaju izvana nametnute ideje, već ih preferiraju stvarati unutar sebe. Baš takav dojam ostavlja prvi uradak na B-strani. Iako mi je draža pjesma gdje Prince Morella otvara srce, ovaj materijal ozbiljnog je karaktera, a uz odličan groove u sadrži i dozu misticizma Meditativni zvučni spektar, koji zarazno prodire u dubinu podsvijesti svakim taktom, koristi provjerene aranžmanske recepture kako bi uspješno pružio užitak tijekom dobrih sedam minuta.

B2 Soft Traffic - Meltem III

Završni uradak na B-strani je upravo ono što volim imati na Dub Techno pločama. Čisti ambijentalni Dub Techno koji nije namijenjen za skakanje po plesnom podiju, već za relaksaciju. U ranom periodu Rave kulture, partiji bi obavezno imali Chill-Out floor gdje bi ljudi mogli uživati u glazbi bez perkusija, no danas je to isključivo vezano za manjinske segmente scene. Ovo je kreativno najoriginalnija glazba na ovom hvalevrijednom vinilnom izdanju koje toplo preporučujem.

Load the next article
Loading...
Loading...