Menu
Home Novosti Menu
Glazba

VINYL TJEDNA: Solee - Bariel / Vivo [Future Romance]

Suvremena produkcija zaslađena nostalgičnim štimungom!

  • Damir Ludvig
  • 13 December 2022

Ovaj je EP stigao putem portala deejay.de. Iako ćete pravi dojam dobiti tek kad čujete kako to zvuči na vinilu, inserte možete poslušati pritiskom na ikonu PLAY ►

A1 Solee - Bariel

Normen Flaskamp, poznatiji pod pseudonimom Solee, jedan je od autora čiji je zvuk sinonim za optimalan balans kvalitetnog audio inženjeringa, fluidnih aranžmanskih rješenja i dramatičnog emotivnog naboja. Njegov je estetski izričaj obično varira između žanrova kao što su Progressive House i Melodic Techno, a svojevremeno su ga nazivali i jednim od kumova Neotrance glazbe, ponajprije radi njegovog legendarnog singla Impressed iz 2006. Ništa manje impresivna nije ni ova ploča. Etiketa Future Romance, namijenjena je publici sa specifičnim glazbenim ukusom, a njen intimniji karakter, razlikuje ju od daleko veće platforme Parquet Recordings, koju također vodi Solee. A-strana već u prvih nekoliko taktova dočarava sve. Suptilni ugođaj nenametljivim aranžmanom dovodi do kulminacije u kojoj grandiozna tema nekontrolirano preuzima fokus slušatelja, ne samo rasponom frekvencija već i ekspresijom apstraktnih osjećaja. Tijekom sedam minuta, autor se poigrava kontrastima i vještim aranžmanskim intervencijama, stvarajući dojam neizvjesnosti.

B1 Solee - Vivo

B-strana se stilski besprijekorno nastavlja na rafinirani koncept s prve strane ploče, a gotovo neprimjetno brži tempo djela ne dolazi do izražaja zahvaljujući melankoličnom ugođaju. Iako se radi o suvremenom pristupu tonske obrade, štimung koji donosi Vivo, podsjeća na rane trance singlove devedesetih. U središnjem dijelu aranžmana klasična dizalica dodatno doprinosi nostalgičnom štimungu. Iako A-stranu na svojim play listama već odavno vrte imena kao što su Vangelis Karidis, Galestian, Bebetta, Brigado Crew, Felix Raphael i mnogi drugi, nostalgični je ugođaj presudan faktor zbog kojeg ću primarno u svojim setovima puštati Vivo. No, sve u svemu, radi se o iznimnom izdanju koje će funkcionirati na aktualnim klupskim eventima, ali i onima koji tek dolaze. Topla preporuka DJ populaciji, a i daleko široj publici.

Load the next article
Loading...
Loading...