Menu
Home Novosti Menu
Glazba

VINYL TJEDNA: Sound Of The Suburbs - Beautifly [Morpheus]

Reprint deset godina starog izdanja koji i danas zvuči svježe!

  • Damir Ludvig
  • 6 February 2024

Ova je ploča stigla putem portala deejay.de. Iako ćete pravi dojam dobiti tek kad čujete kako to zvuči na vinilu, inserte možete poslušati pritiskom na ikonu PLAY ►

A1 Sound Of The Suburbs - Beautifly

Morpheus nije samo bog sna iz grčke mitologije i akcijski junak iz filma Matrix, već i etablirana izdavačka kuća koja objavljuje vinile do kojih je gotovo nemoguće doći. Takav je slučaj i s ovom pločom koju su Pete Hurst i Paul Stubbs, poznatiji pod zajedničkim imenom Sound Of The Suburbs, prvi put objavili prije više od deset godina. Iako statistike jasno pokazuju da među vinilnim novitetima prednjače reizdanja najpoznatijih pop i rock albuma, drago mi je da underground reizdanja na površinu donose ploče koje su se nerijetko mogle čuti samo u nekoliko opskurnih klubova. Nepresušna kao i sama mašta, glazba je vječna. Iako se muzički žanrovi mijenjaju i postoje singlovi koje nakon primarne pompe više nikad ne želimo slušati, rijetko se pojavljuju i ovakvi materijali koje će publika otkriti dekadama nakon nastanka i bez obzira na trend moću u potpunosti uživati u njenoj ljepoti.

B1 Sound Of The Suburbs - All You Need

Nakon A-strane čije je ime jednom riječju objasnilo sve što donosi, B-strana je mračnija i ozbiljnija. Već nakon nekoliko uvodnih taktova koji će DJ populaciji pomoći da besprijekorno umiješaju ovu ploču u DJ set, započinju sljedovi perkusija, atmosferičnih efekata i moduliranih vokalnih semplova. Iako bi se mnogi kolege upustili u rasprave o žanrovskoj definiciji produkcije koji donose Sounds Of The Suburbs, ovo je glazba koja će bez problema završiti u house, deep tech i minimal setovima u kombinaciji s najnovijim singlovima i klasicima.

B2 Sound Of The Suburbs - Organ Transplant

Završni uradak na ploči stilski povezuje estetiku prva dva uratka, no odlazi i korak dalje. Duboka, elegantna i nadasve plesna glazba bogata egzotičnim udaraljkama i kratkim vokalnim semplovima donosi estetiku koja povezuje dekade underground plesne glazbe. Premda je glazbeni izričaj nepretenciozan i sveden na samo nužne produkcijske elemente, on odiše toplinom i karakterom. Bez obzira na to što je nastao prije više do deset godina, ovaj materijal odiše svježinom estetike koja će se slušati u dekadama koje dolaze.

Load the next article
Loading...
Loading...