Search Menu
Home Novosti Menu
Glazba

VINYL TJEDNA: Stylus Heat - The Pickup Funk Ep [SOUL IMAGO]

Suvremeni pristup korijenima disco i funk glazbe!

  • Damir Ludvig
  • 13 October 2021

Ova je ploča stigla putem portala deejay.de. Iako ćete pravi dojam dobiti tek kad čujete kako to zvuči na vinilu, inserte možete poslušati pritiskom na ikonu PLAY ►

A1 Stylus Heat - The Thing To Do

Vokali koji od samog početka daju karakter zvučnom zapisu na A-strani, protežu se po ključnim mjestima fluidnog aranžmana. Iako bi funky disco (pod čijim je utjecajem) u sedamdesetima bio daleko rasviraniji, The Thing To Do se svodi na precizno definirane elemente, suvremenu strukturu i nabrijanu produkciju. Stylus Heat glazbu reducira na najbitnije čimbenike koji itekako funkcioniraju na bilo kojem plesnom podiju. Dominanta bas gitara, pozadinski povici i pljeskanje u ritmu djelu daju pomalo živi štimung, dok reski akordi funky gitare i perkusije materijalu daju toplinu koja neodoljivo podsjeća na ljeto iza nas ili na egzotične krajeve u kojima je zalazak sunca gotovo nepoznati pojam.

B1 Stylus Heat - Pickup Funk

Pickup Funk je glazba kakva je u prošlom stoljeću dominirala kao soundtrack u filmovima za odrasle. Zvukovi moduliranih gitara isprepleteni s muškim uzdasima i klasičnom disco strukturom ritma, savršena su tema za ohrabrenje koje je i najiskusnijim galebima ponekad potrebno za ulet komadima. Izuzetno plesna tema zbog pristupa produkcije i evolucije glazbe nije za svakoga. Ipak, generacija s pokojom sijedom u kosi će ju itekako znati cijeniti.

B2 Stylus Heat - Going Home

Ne znam je li ideja B-strane bila odvesti komada doma, nakon dobrog uleta, ali Going Home je odlična glazba za slušanje u privatnosti doma. Ne vjerujem da bi ovaj materijal palio na plesnom podiju, no zanosne konge, vokali i zvukovi orgulja savršeni su za stvaranje intimnog ugođaja. Sve u svemu ovo je ploča koju toplo preporučujem svima koji u svojoj kolekciji žele imati nešto za svaku priliku. Naravno da će ovu glazbu više cijeniti iskusna publika, a novi bi ljudi na klupskoj sceni kroz nju mogli naučiti nešto novo.

Load the next article
Loading...
Loading...