Search Menu
Home Novosti Menu
Glazba

VINYL TJEDNA: Super Flu - Jetendra EP [Monaberry]

Melodični techno uz arpeggio linije i melankolične vokale

  • Damir Ludvig
  • 1 July 2020

Ova je ploča stigla putem portala deejay.de. Iako ćete pravi dojam dobiti tek kad čujete kako to zvuči na vinilu, inserte možete poslušati pritiskom na ikonu PLAY ►

A1 Super Flu - Jetendra

Super Flu su već nekoliko godina u ekspanziji, a procvali su u eri takozvanog melodic house & techno trenda. Njihov je zaštitni znak glazba s istaknutim temama na uređajima koji u sebi nose new wave emociju, a tehnički je odrađena na način koji priliči 2020. Uz učinkovite arpeggio linije, Mathias Schwarz i Felix Thielemann donose i melankolične vokale koji periodički začine atmosferu. No, na A-strani vokali ni u jednom trenutku ne prevladavaj. Udaraljke su mješavina Italo disco utjecaja s dubokim bas bubnjem koji energiju postiže u sub frekvencijama, a lepršave frekventne modulacije dodatno doprinose pozitivnom ozračju. Volite li sugestivni klavijaturistički pristup hipnotičkoj energiji s fluidnim aranžmanom kakav trenutno koriste brojni projekti Monkey Safari, Monolink, ili ARTBAT, ovo je definitivno pun pogodak za vašu glazbenu kolekciju, a možda i više od toga. Ono što je od prvog izdanja dueta Super Flu bilo privlačno je njihov individualni pristup i karakter koji su u najezdi imitatora uspjeli održati. Kad svira Super Flu, jasno je da to nije nitko drugi, jer svojim specifičnim zvukom uvijek djeluju kao interfejs u sliku multidimenzionalnog svijeta koji je samo djelomično u kontaktu sa stvarnošću u kojoj živimo.

B1 Super Flu - Spacehip

Iako B-strana zadržava prepoznatljivost tandema, čuje se da je materijal odrađen kao produbljivanje glazbenog puta koji su započeli na A-strani. Uz etničke udaraljke i niz pozadinskih efekata koji podsjećaju na apstraktnu vožnju neonskim autoputom virtualnog svijeta, narativni muški vokal nenametljivo ponavlja stihove poput mantre neke futurističke sekte. Kulminacija je postignuta gradacijom elemenata, šamaranjem efektima u apstraktnom prostoru, te povratkom na osnovne ritmičke elemente u trećem činu. Najmoćnije oružje B-strane je aranžman koji minimalni broj elemenata maksimalno koristi, a istovremeno uspijeva postići prirodni kontinuitet unatoč kontrastima i iznenađenjima koje nudi. A-strana je materijal koji funkcionira za široke narodne mase, no B-strana je vožnja u kojoj su si majstori dali oduška i dokazali da imaju još puno toga za reći.

Load the next article
Loading...
Loading...