Search Menu
Home Novosti Menu
Glazba

VINYL TJEDNA: Super Flu - Really Really EP [Monaberry]

Jedna od najboljih ovogodišnjih afro house ploča

  • Damir Ludvig
  • 25 September 2019

Ova je ploča stigla putem portala deejay.de. Iako ćete pravi dojam dobiti tek kad čujete kako to zvuči na vinilu, inserte možete poslušati pritiskom na ikonu PLAY ►

A1 Super Flu - Really Really

Samo nekoliko EP-ova u mojoj vinilnoj kolekciji ima dva zvučna zapisa na A-strani, a da je pritom B-strana prazna. To mi nikad nije problem kad se radi o kraćim radovima koja su zapisana na 45 okretaja, no rijetko nabavljam ploču sa samo dva uratka na 33 okretaja. Ovo je ploča iznimka jer je za mene izvrsna glazba važnija od audiofilskih principa. Izdavačka kuća Monaberry je objavila podosta izdanja koja su na mene ostavila snažan dojam, a Super Flu je postao duo koji je dosad uvijek ispunio moja unaprijed stvorena očekivanja. Nevjerojatno kreativni aranžmani koji etničke motive kombiniraju s jednostavnim arpeggio melodijama, inteligentnim bass linijama i suvremenim pristupom produkciji dio su lepršavog kolaža elemenata naslovnog djela. Za razliku od mnogih ploča koje se izdaju ovih dana "Really Really" zvuči kao slavlje i bez obzira što se radi o naprednom kreativnom produktu, Super Flu u njega unose čaroliju koja ga pretvara u čisti PLUR na bilo kojem plesnom podiju.

B2 Super Flu - Pantura feat. She-Ra

Drugi audio zapis na A-strani u startu zvuči nešto ozbiljnije, no nastavlja koncept etničkih napjeva prve pjesme. Izbor autentičnog vokalnog interpretatora autorima daje slobodu igre s istom strukturom, ali ju obrađuju na novi način. U zadnjih nekoliko godina na playlistama je prisutna nova i prilično formulirana definicija afro house glazbe u čemu su Super Flu majstori. Kombinacijom bas bubnja u sub frekvencijama, zanimljivih prirodnih plemenskih perkusija i repetitivnih napjeva začinjenih sintetskim zvukovima duo se ističe iz gomile svojim stilom i autentičnim stvaralaštvom. Sve u svemu obje pjesme predstavljaju aktualni zvuk današnjice, a za razliku od mora novih izdanja uspješno postižu trenutnu prepoznatljivost i pozitivnu atmosferu. Kad bi se morao odlučiti za samo jedan od ova dva uratka rekao bi da mi je “Pantura” draža, no siguran sam da će se obje nalaziti u mojim DJ setovima dok se cijela A-strana totalno ne izliže.

Load the next article
Loading...
Loading...