Search Menu
Home Novosti Menu
Glazba

VINYL TJEDNA: Supernova feat. Medusa - My Vision [8bit Records]

Energični house singl za svaki plesni podij

  • Damir Ludvig
  • 15 July 2020

Ova je ploča stigla putem portala deejay.de. Iako ćete pravi dojam dobiti tek kad čujete kako to zvuči na vinilu, inserte možete poslušati pritiskom na ikonu PLAY ►

A1 Supernova feat. Medusa - My Vision

Neki dan sam prijatelju koji je igrom slučaja također DJ, predstavljao neke house ploče koje on nema u svojoj kolekciji. Budući da cijenim njegov glazbeni ukus izveo sam mali test i pomiješao neke dvadeset godina stare ploče s novim izdanjima. Istina, nije se radilo baš o bilo kakvim pločama već o nekim white label vinilima koji su mi posebno važni. Uglavnom, u većini slučajeva prijatelj nije mogao datirati eru u kojoj su djela nastala, a neka je nova izdanja smjestio u prošlost, dok je neka stara izdanja doživio kao najnovija. No, kad je u pitanju bila A-strana ovog singla bilo je jasno da unatoč vrlo klasičnim elementima koji su upotrebljeni u aranžmanu, perfekcionistički pristup produkciji otkrio je da se radi o novitetu. Energična i uzbudljiva zvučna vožnja postaje prepoznatljiva zahvaljujući ženskoj naraciji koja objašnjava stanje u kojem dolazi do pomućenja vida, o čemu navodno svjedoče mnogi partijaneri. To je bar nešto što sam čuo od starijih. Ipak, bez obzira na pomućenje vida ili pameti, ovo je ziheraški uradak koji ima festivalsku energiju, no sigurno funkcionira i u malim prostorima. Definitivno nešto što je zahvalno imati u kolekciji vinila, jer mu umjetnička vrijednost neće ishlapiti poput koktela na ljetnoj terasi.

B1 Supernova - Deep Side Of Things

Iako je A-strana na daleko više play lista poznatih DJ-a jer ima hit potencijal, ni B-strana nije imuna na top liste, a baš nju vidim kao materijal koji će se moći dugo puštati "ispod radara". Odlično tehnički obrađen materijal razvaljuje na plesnom podiju, a naći će svoje mjesto u setovima DJ majstora u kombinaciji s tech house dizalicama i klasičnim vokalnim singlovima. Iako je djelo instrumentalno, povremeni modulirani vokali u pozadini stvaraju humanu atmosferu. U gotovo šest minuta dinamičnog aranžmana talijanski je duo vješto odradio sve varijacije elemenata koji besprijekorno funkcioniraju u svima svjetskim klubovima. Sve u svemu, izuzetan singl koji preporučujem svima koji u svojoj kolekciji žele imati ziheraški alat koji uvijek odradi svoj posao.

Load the next article
Loading...
Loading...