Search Menu
Home Novosti Menu
Glazba

VINYL TJEDNA: Thomas Schumacher & CAITLIN - AKIN [Electric Ballroom]

Techno za ljubitelje euforije!

  • Damir Ludvig
  • 8 July 2020

Ova je ploča stigla putem portala deejay.de. Iako ćete pravi dojam dobiti tek kad čujete kako to zvuči na vinilu, inserte možete poslušati pritiskom na ikonu PLAY ►

A1 Thomas Schumacher - Akin

Thomas Schumacher je jedan od autora koji ne slijedi novotarije već istražuje vlastite granice, čini stalne iskorake u produkciji, a trend se svako malo poklopi s njegovim razmišljanjima, pa Thomasova popularnosti nikad ne prestaje. Budući da Schumacherov radikalni pristup nikad nije bio popularniji, trenutno je na tržištu velik broj imitatora u pokušaju replikacije iskustava koje je majstor akumulirao tijekom cijelog života još od daleke 1972. A-strana donosi Thomasov karakteristični pristup bas bubnju čiji frekventni raspon osigurava kvalitetnu reprodukciju na bilo kojem uređaju. Pilasti rave zvukovi iz devedesetih, distorzirane acid dionice i slojevi breakbeat semplova izmjenjuju se čineći vrtoglavu aranžmansku vožnju nepredvidljivom u svakom trenutku. Schumacher znalački uvodi nove elemente na mjestima gdje ih ne bi očekivali, a u pojedinim trenucima u potpunosti ogoljuje zvučnu sliku. Thomas s lakoćom manipulira emocijama slušatelja, a poput znanstvenika dozira optimalan omjer energije i euforije. Topla preporuka glazbenog ostvarenja koja će jednako djelovati na novopečene i prekaljene generacije ljubitelja techno glazbe!

B1 Thomas Schumacher & Caitlin - Aligned By Nature

B-strana donosi mračno, sablasno, razuzdano i kreativnošću nabijeno djelo koje plijeni pozornost od prve sekunde. Tema koja se razvija na trećoj minuti mogla bi bez problema poslužiti kao soundtrack za novi nastavak bilo koje poznate horor franšize, a crescendo koji nakon nje slijedi rijetko će koga ostaviti ravnodušnim. Ovaj adrenalinski naboj koji bi pokrenuo i najtromije, idealna je zvučna podloga za aerobne treninge tijekom kojih će uvijek omogućiti još barem jednu seriju više. Naelektrizirana produkcija od koje prolaze trnci na površini kože, ogledni je primjer koji dokazuje kako se old school elementi najbolje mogu iskoristiti i u 2020. Za razliku od izrazito dinamičnog aranžmana na A-strani, B-strana donosi čisti hipnotizam i osjećaj koji putnici imaju dok polijeće Airbus A 320-200. Uzbuđenje koje raste i stvara senzaciju u pleksusu traje dobrih pet minuta, sve dok pažljivo isplanirani DJ outro ne privede djelo kraju. Radi se o ploči koja zaobilazi kvalifikacije i automatski ulazi na listu mojih omiljenih godišnjih singlova.

Load the next article
Loading...
Loading...