Search Menu
Home Novosti Menu
Glazba

VINYL TJEDNA: Technical Onslaught, Joey Beltram - The Calling [RAWAX]

Trideset godina stari techno koji i danas zvuči svježe

  • Damir Ludvig
  • 19 February 2020

Trenutno rasprodana na portalu deejay.de, sigurno će ponovno doživjeti novo reizdanje. Iako ćete pravi dojam dobiti slušajući kako to zvuči na vinilu, inserte možete poslušati pritiskom na ikonu PLAY ►

A1 Technical Onslaught, Joey Beltram - The Calling

Prvo izdanje ove ploče techno je klasik koji spada u kolekcionarsko izdanje i prodaje se najmanje po dvostrukom iznosu originalne cijene iz 1990. Naravno, nosači zvuka u mint stanju koštaju i daleko više. Međutim, izdavačka je kuća koja drži etikete RAWAX CHIWAX i HOUSEWAX je prije tri godine riješila prava, iskoristila ponovni interes za retro produkciju i objavila reizdanje. A zahvaljujući tridesetoj godišnjici djela, napokon je jedna kopija trajno završila i u mojim rukama. Kad su u pitanju klasici čekanje se uvijek isplati, pa je tako i u ovom slučaju. Kvalitetno otisnuta na polivinil kloridu, ploča ima bolji zvuk od originalnog izdanja, a užitak koji pruža slušanje ovog glazbenog remek djela još je i veći danas, jer futuristički izričaj još jednom dokazuje koliko je Joey Beltram bio ispred svog vremena. Neopterećen žanrovskim granicama koje su uspostavljene u proteklih trideset godina, Beltram zvuči svježe i inteligentno, a njegov minimalistički pristup produkciji s početka devedesetih bez problema može konkurirati bilo kojem aktualnom techno producentu.

B1 Technical Onslaught, Joey Beltram - Eyes Of The Mind

B-strana je također djelo objavljeno na originalnom Technical Onslaught izdanju iz 1990. Od kad je autor izdao svoje najpoznatije djelo ‘Energy Flash’ pod vlastitim imenom, umjesto pseudonima Technical Onslaught, Beltram je zauvijek ušao u anale suvremene kulture. Premda je u intervjuima često govorio o tome da je on osobni glazbeni stil doživljavao kao tvrđi house, mediji su ga prozvali pionirom njujorške techno scene. Ipak, utjecaj house glazbe posebno je dominantan na B-strani, a zvuk električnih orgulja kakav su tri godine nakon Beltrama najbolje iskoristili Jaydee na legendarnom singlu ‘Plastic Dreams’, dodatno naglašava čikašku atmosferu na ovom jedinstvenom uratku koji i trideset godina nakon nastanka zvuči svježe.

Load the next article
Loading...
Loading...