Search Menu
Home Novosti Menu
Glazba

VINYL TJEDNA: Teenage Mutants & Heerhorst - PTT [Terminal M Records]

Ziheraški techno za špicu večeri!

  • Damir Ludvig
  • 14 March 2023

Ova je ploča stigla putem portala deejay.de. Iako ćete pravi dojam dobiti tek kad čujete kako to zvuči na vinilu, inserte možete poslušati pritiskom na ikonu PLAY ►

A1 Teenage Mutants, Heerhorst - Ptt

Jesu li prodorni bas bubanj koji izbija kamenac iz bubrega, veliki festivali, suvremena produkcija i sintetski zvukovi od kojih prolaze trnci, upravo ono što vas privlači? Onda je ova ploča svakako dio priče koja se uklapa u istu priču, poput ponovno pronađene puzzle. Već u devetom taktu A-strane jasno je da kombinacija koju donose Heerhorst i Teenage Mutants udarna. Premda je tempo djela na relativno brzih 132 BPM-a, energična ritam sekcija, dodatno naglašena fluidnom bas linijom, stvara privid daleko veće brzine nego što ona to zapravo jest. Iako na prvo slušanje materijal djeluje jednostavno, višestruka preslušavanja su mi otkrila mnoge detalje koji dokazuju vještinu na zavidnom nivou. Grandiozna središnjica djela u kojem se osnovna melodija razigra, segment je koji će funkcionirati na bilo kojem plesnom podiju. Aranžman je također odrađen majstorski, a tijekom pet i pol minuta vožnje, svaki element perfekcionističkim osjećajem za detalje sjeda na svoje mjesto. Terminal M je izdavačka kuća koja je još jednom na A-strani isporučila vrhunski glazbeni materijal. Teenage Mutants i Heerhorst kreiraju stil koji se itekako uklapa u dosadašnji izbor glazbe na etiketi, no uspijevaju ga i nadopuniti osobnim elementima.

B2 Teenage Mutants, Heerhorst - Tut Ench Amour

Prvi uradak na B-strani u startu pruža dubinu. Ne samo radi elegantnog izbora zvukova, melankoličnog pristupa produkciji, već i zbog mistične atmosfere, koja bi unatoč prezentnom bas bubnju itekako dobro poslužila kao soundtrack u napetom trileru. Iako sam ploču nabavio zbog A-strane, ovo me je djelo oduševilo već pri prvom slušanju. Tijekom centralnog dijela aranžmana u kojem glavna tema preuzima dominaciju kompozicijom, Tut Ench Amour mi je postalo najdraže djelo na ploči. Ovo je materijal koji će odraditi posao na plesnom podiju, zadovoljiti mase, ali i sve koji plesnu glazbu ne smatraju isključivo nabijanjem, već istinskom umjetnošću.

B2 Teenage Mutants, Heerhorst, PETER PAHN - Angel Dust

Angel Dust ili PCP, ulični je naziv za lijek fenciklidin, halucinogen koji je primarno bio namijenjen kao kirurški sedativ, ali je kasnije izbačen iz prakse zbog ozbiljnih nuspojava. Teško je reći jesu li baš iskustva s tom supstancom djelovala kao inspiracija na djelo koje u sebi nosi matematički strukturirane glazbene forme, inteligentno odrađen aranžman i precizno odrađenu obradu zvuka. No, unatoč provokativnom imenu ovaj će uradak stvoriti uzavrelu atmosferu u svakom klupskom prostoru i bez dodatnih kemikalija.

Load the next article
Loading...
Loading...