Search Menu
Home Novosti Menu
Glazba

VINYL TJEDNA: Thomas Schumacher, Caitlin - You Belong Here [Electric Ballroom]

  • Damir Ludvig
  • 29 June 2021

Ovaj je EP stigao putem portala deejay.de. Iako ćete pravi dojam dobiti tek kad čujete kako to zvuči na vinilu, inserte možete poslušati pritiskom na ikonu PLAY ►

A1 Thomas Schumacher, Caitlin - You Belong Here

Singl All of You, koji su maestralno odradili Thomas Schumacher i CAITLIN bili su moja prva recenzija u 2021. Ne samo da mi je je vokal kojim je Caitlin maestralno otpjevala predivne stihove drag zbog svog melankoličnog karaktera, već i je i nakon nekog vremena bilo zanimljivo čuti što zna zakuhati Thomas kad nije usredotočen samo na techno. Ipak, ova je ploča povratak onome što Herr Schumacher radi najbolje, a očito i CAITLIN. Prvi zvučni zapis na A-strani već je u nanosekundi demonstrirao razornu moć namijenjenu noćnom provodu na festivalskim eventima. Thomas kao da svojoj publici želi poručiti da se njegovi potezi unatoč desetljećima stvaralaštva i dalje ne mogu predvidjeti. Za razliku od svojevrsnog povratka acid zvukovima kojima je njegova produkcija odisala prošle godine, on i CAITLIN kao da su se emocionalno, ali ne i estetski vratili dvadeset godina unazad i odradili novu verziju zvuka koji je žario i palio početkom tisućljeća. No taj posao nije odrađen preko volje. Svaki detalj aranžmana i svaki studijski zahvat kirurški je zahvat koji omogućava vrhunski užitak u svakom taktu euforične plesne bombe. Ovaj beskompromisan, no i dalje melodičan uradak preporučam svakome tko se ne srami oznojiti kao u sauni prateći vruće ritmove ovog nadasve inspirativnog djela.

B1 Thomas Schumacher, Caitlin - The Past Is Over

Za razliku od A-strane, B-strana je tipičan zvuk kojim je Electric Ballroom osvojio svijet. Nije ni čudno zašto! Nakon kratke Google pretrage primijetio sam da su Joyhauser, Drunken Kong i Chipi, već odavno stavili ovu elektroničku čaroliju na svoje playliste, no očigledno je u mojem slučaju izdanje na vinilu bilo presudan faktor da obratim pozornost na kumulativnu moć ovog glazbenog majstorstva. Mračni, eksplozivni i brzi ritmovi začinjeni driving bass linijom, upravo su ono što će rejvere emocionalno preseliti u svijet bez pravila i obveza, barem tijekom trajanja ovog ziheraškog uratka. Iako je B-strana odlična, A-strana mi pruža daleko više zadovoljstva, pa ni ne čudi nedavno objavljeno izdanje remikseva koje ću obraditi u jednoj od budućih, a možda čak već i u slijedećoj kolumni.

Load the next article
Loading...
Loading...