Search Menu
Home Novosti Menu
Glazba

VINYL TJEDNA: Unknown - RETRO005 [Retrospect]

Fuzija suvremene produkcije i zvukova prošlosti!

  • Damir Ludvig
  • 10 February 2021

Ova je ploča stigla putem portala deejay.de. Iako ćete pravi dojam dobiti tek kad čujete kako to zvuči na vinilu, inserte možete poslušati pritiskom na ikonu PLAY ►

A1 Unknown - Gone

A-strana obrađuje Missing, jedan od najvećih hitova daleke 1994. Iako su Everything But A Gril do tad bili poznati uglavnom pop publici, legendarni je Todd Terry odradio remiks verziju koja je ovu odličnu pjesmu svrstala i u klupske klasike. Zato ni ne čudi veliki broj bootleg verzija koji se je u posljednjih nekoliko desetljeća pojavio na tržištu. Usudio bi se tvrditi da ni jedna verzija nije bolja od originala, no svaka je imala svoj šarm, a ono što je još važnije funkcionalnost koju original nije mogao slijediti prolaskom vremena. Upravo je takva situacija na ovoj ploči. Naravno, da sam ju radi A-strane odmah želio imati u svojoj kolekciji, a u kombinaciji s današnjim pločama zvuči savršeno. Budi potpuno iste emocije kao i stara dobra verzija iz devedesetih, a savršeno sjeda u set ispunjen novitetima Deep House i Tech House glazbe. Također, ono što ova verzija nudi je i element iznenađenja, jer iz potpuno novog kuta obrađuje klasik koji djeluje neprepoznatljivo do pojave melankoličnog vokala i neponovljive gitare. Ovo je ploča koja će napraviti optimističnu atmosferu na tulumima i bar na trenutak omogućiti nam bijeg od depresivnih tema svakodnevnog života.

B1 Unknown - Youtronic

B-strana je obrada hita You, koji je Boytronic objavio 1983. Za razliku od tipičnog new wave vokala koji je dominirao originalnom verzijom, ova je obrada temeljena na hipnotičkoj arpeggio temi, koja je u verziji iz osamdesetih gotovo neiskorištena. Iako obožavam glazbu ranih osamdesetih, Boytronic mi nikad nije bio pretjerano drag, a verzija na ovoj odličnoj ploči mi je daleko draža od stare vokalne verzije. Fluidni aranžman koji fantastično funkcionira kao oruđe sa stvaranje pozitivne atmosfere na plesnom podiju igra se s kontrastima temeljenima na sintetskim zvukovima, deep elementima i ugodnim basom. Duh vremena nesvjesno utječe na mene, pa mi ovih dana i daleko više odgovara laganiji tempo obrade u odnosu na original. Iako je A-strana apsolutna bomba, ovo je jedan od onih uradaka koji nenametljivo, ali sigurno rade svoj posao bilo kad i bilo gdje. Definitivno jedna od onih ploča koje jedva čekaju prezentaciju na ljetnim terasama za koje se toplo nadam da će biti u funkciji tijekom 2021.

Load the next article
Loading...
Loading...