Search Menu
Home Novosti Menu
Glazba

VINYL TJEDNA: Various Artists - 20 Years of Terminal - The Future Part 1[Terminal M Records]

Techno špicerice za sve koji se osjećaju mlado

  • Damir Ludvig
  • 29 July 2020

Ova je ploča stigla putem portala deejay.de. Iako ćete pravi dojam dobiti tek kad čujete kako to zvuči na vinilu, inserte možete poslušati pritiskom na ikonu PLAY ►

A1 A1 Alex Stein - Speed Of Light

Prvi zvučni zapis na A-strani prvog dijela izdanja povodom dvadesete godišnjice etikete Terminal M Records opako počinje. Dinamična bas linija, kristalno jasna produkcija i prizvuk devedesetih automatski još jednom dokazuju kako je Alex Stein autor vrijedan dubokog poštovanja. Već zadnjih nekoliko godina pratim njegova izdanja, jer su stilski u zoni između glazbenih kategorija, no s uvijek dovoljno techno elemenata da žanrovski pripadaju tom sve popularnijem izražaju. Je li vokalna naracija koja se proteže kroz ovaj sonični projektil sintetski emulirana ili se radi o moduliranom ženskom glasu potpuno je nebitno budući da se frekventno i ugođajno besprijekorno uklapa s ostatkom djela.

A2 Metodi Hristov - The Butterfly Effect

Uvijek u koraku s vremenom, Metodi Hristov donosi studijski uradak koji pokreće svaki plesni podij. Potpuno usklađen s pločom kao cjelinom Hristov zadržava karakter koji je ostao prepoznatljiv u njegovim djelima. Mistična atmosfera, tehnički je dotjerana do savršenstva, a stilski elementi rane rave glazbe nisu u prvom planu, već služe kao začin poslastici koja je sama po sebi zaslužila vrhunska priznanja.

B1 Drunken Kong - Pulse

Za razliku od legendarne video igre Donkey Kong, koja mi se nikad nije svidjela Drunken Kong su mi sjeli na prvu čim su se pojavili. D. Singh i DJ Kyoko jednostavno razvaljuju, pa tako i ovaj uradak koji otvara B-stranu. Visokokalorični sastojci zahvaljujući elegantno odrađenom aranžmanu dolaze do izražaja u najvažnijim trenucima ove sedmominutne vožnje na raketni pogon, koja bi mi vjerojatno bila favorit izdanja da nije zadnjeg zvučnog zapisa na B-strani.

B2 Teenage Mutants & Luca Marchese - Flashlights

Hit koji zatvara prvi dio izdanja povodom dvadesete godišnjice etikete Terminal M Records, odradili su sve bolji Teenage Mutants, kojima se je za ovu priliku pridružio i Luca Marchese. Dio bi kritičara svakako mogao reći da su sve komponente djela već upotrebljene tijekom glazbene povijesti bezbroj puta. Dramatični drop, dizalice, klasični pilasti zvukovi i semplirani vokal u osmom taktu, svakako jesu nešto čega smo se imali prilike naslušati. Ali ne baš u ovakvoj kombinaciji, ne baš s ovako pažljivo napisanim aranžmanom koji obraća pažnju na svaki detalj i svaku sekundu djela pretvara u svečanost. Topla preporuka!

Load the next article
Loading...
Loading...