Search Menu
Home Novosti Menu
Glazba

VINYL TJEDNA: VINYL TJEDNA: Hito - White Tower [Footwork]

Techno bomba s tipičnom Footwork estetikom!

  • Damir Ludvig
  • 22 July 2020

Ova je ploča stigla putem portala deejay.de. Iako ćete pravi dojam dobiti tek kad čujete kako to zvuči na vinilu, inserte možete poslušati pritiskom na ikonu PLAY ►

A1 Hito - White Tower

A-stranu otvara gotovo osam minuta tarapane! Zvukovi distorziranih udaraljki kakve krase singlovi iz devedesetih, začinjeni su elegantnim produkcijskim zahvatima koji ovu ubrzanu vožnju ne čini zanimljivom samo na plesnom podiju već i pažljivim slušanjem na slušalicama. Izmjena rifova dotjerana je prostornim efektima koji stvaraju osjećaj dubine, a bas linija koja se frekventno otvara poput klasičnih acid dizalica stvara napetost sve do četvrte minute u kojoj je smješteno misteriozno zatišje pred buru. Tih minutu iščekivanja zvuči potpuno suvremeno i nema doticaja s nostalgijom do trenutka kad se u petoj minuti dogodi špica kojom slijedi početak kraja stručno odrađenog aranžmana. Prvo djelo na A-strani tipični je primjer trenutno aktualnog techno zvuka koji se bez problema miksa s klasicima u bilo kojem setu.

A2 Hito - White Tower (Patrik Berg Rmx)

Remiks verziju prvog zvučnog zapisa na A-strani odradio je Patrik Berg iz Kölna, a već u prvih nekoliko taktova primjetna je itekako drastična razlika u pristupu zvuku. Berg aranžira na sasvim rugi način, uvodeći i reducirajući elemente svako malo. Fokusiran na drastične kontraste i potpuno suvremene studijske vještine, Patrik podiže "White Tower" na totalno novi dnivo. Iako hipnotizam originalne verzije ima svoje čari, dinamika koju Berg postiže je glavno oružje djela koje će slušateljima ove šest minutne verzije stvoriti privid slušanja dvominutnog uratka.

B1 Hito - Sonic

Hito je azijatkinja nastanjena u Berlinu, a njeno ime doslovno znači "Hit", pa nije ni čudo da se ova ploča nalazi u mom odabiru za rubriku Vinyl Tjedna. Na B-strani je otisnut samo jedan zvučni zapis i to s dobrim razlogom. To je to što ovoj umjetnici daje karakter. Starinski zvukovi upotrebljeni na novi način s dobrom dozom distorzije u hipnotičkim acid linijama. Dramatični uvod u treći čin pretvara "Sonic" u prepoznatljivu plesnu bombu koja se estetikom zvuka savršeno uklapa u etiketu Footwork. Još jednom, radi se o konceptualno odličnom izdanju koje će me potaknuti da potražim njena nova izdanja. Nadam se da će ih Hito hitno objaviti!

Load the next article
Loading...
Loading...