Menu
Home Novosti Menu
Glazba

VINYL TJEDNA: Various - Frnkfrt Affairs Vol. 3 [eMBi Music]

Ploča koja elegantno povezuje melodični house i dub techno!

  • Damir Ludvig
  • 14 June 2022

Ova je ploča stigla putem portala deejay.de. Iako ćete pravi dojam dobiti tek kad čujete kako to zvuči na vinilu, inserte možete poslušati pritiskom na ikonu PLAY ►

A1 Daniele Casa Feat. Tosz - Faded Colours

Premda stil prvog zvučnog zapisa ima produkcijski malo dodirnih točaka s legendarnim frankfurtskim zvukom devedesetih, hipnotizam i aranžmanske odrednice koje vode u stanje transa su itekako prisutne. Glazba je suvremena, a žanrovski se savršeno uklapa u Melodic House & Techno setove koji i ovog ljeta žare i pale svim svjetskim festivalima. Ono što pjesmi daje posebnost je vokalna interpretacija. Pjevač Tosz ima izniman vokal, a pjeva s neodređenim naglaskom koji je vjerojatno rezultat njegovih poljskih korijena u kombinaciji s vremenom provedenim u Brazilu. Stihovi su sročeni s emocionalnom dubinom, ali i vještinom koja svakom slušatelju dopušta da se s pjesmom poveže na vlastiti način. Studijska obrada vokala, prirodni glas stavlja u zanimljiv odnos s moduliranim tonom, tako da cijeli uradak odiše decentnim intervencijama koje znalački odsvirani uradak čine još zanimljivijim. Ono što bi se na prvo slušanje moglo činiti kao jednostavna produkcija, svakom novom reprodukcijom otkriva dodatne slojeve i zaslužuje poštovanje. Idealan izbor za prelaz s laganog repertoara na nešto konkretno, ova je pjesma odlično oruđe za predvečerja u beach barovima i jutra u klubovima.

B1 Marco Cassanelli - 1997

Za razliku od raspjevane A-strane, prvi zvučni zapis nudi nešto potpuno drugačije. Glazba koja je žanrovski pozicionirana između Deep House i Dub Techno zvuka, od prve sekunde omogućuje boravak u apstraktnom zvučnom prostoru.Tijekom više od sedam minuta raspršeni efekti tvore ambijent kakav je teško opisati riječima, a ogoljela ritam sekcija s naglašenim sub basom jedini su elementi koji tijekom cijele vožnje drže djelo na okupu. Iako su mi prve asocijacije pri slušanju ovakve glazbe uvijek Maurizio i Basic Channel, 1997 je autentično djelo koje samo stilski podsjeća na razdoblje elektroničke glazbe druge polovice devedesetih.Budući da u sebi nosi bezvremenski štih, ovo je uradak koji će se moći koristiti na partijima, ali i u večernjim radijskim programima još godinama, pa predstavlja pun pogodak za dio DJ populacije koji nije fokusiran na trendovske materijale.

B2 Marco Cassanelli - 1997 (Daniele Casa Remix)

Iako sam tijekom prvog slušanja prvog uratka na B-strani mislio da sam pronašao omiljeni materijal na ovoj odličnoj ploči, prevario sam se. Daniele Casa odradio je remiks koji me je oduševio. Njegova verzija je razigranija i plesnija od originala, a pršti euforičnom energijom. Ono što je dosta teško uspjeti kod ovakvih obrada je zadržati ideju koju je kreirao prvobitni autor, a Casa je upravo postigao optimalnu ravnotežu između originala i svojih intervencija. Topla preporuka svima!

Load the next article
Loading...
Loading...