Search Menu
Home Novosti Menu
Glazba

VINYL TJEDNA: Various - Parquet Most Wanted EP 21 [Parquet Recordings]

Izdanje koje nadmašuje i unaprijed stvorena očekivanja!

  • Damir Ludvig
  • 23 August 2022

Ova je ploča stigla putem portala deejay.de. Iako ćete pravi dojam dobiti tek kad čujete kako to zvuči na vinilu, inserte možete poslušati pritiskom na ikonu PLAY ►

A1 James Harcourt - Acceptance

Parquet Recordings je provjerena receptura kojoj se uvijek rado vraćam. Ova poznata glazbena etiketa koju vodi Normen Flaskamp, poznatiji pod pseudonimom Solee, ziheraška je opcija za vrhunski progressive house i melodic techno, a već prvi zvučni zapis na A-strani to i dokazuje. James Harcourt, autor prvog uratka pruža sedam minuta hipnotičke vizije koja spaja zvukove prošlosti s naprednom produkcijom današnjice. Harcourt je britanski autor nadahnut ljubavlju prema karakternim, klasičnim sintesajzerima i njihovom fuzijom s novim softverima. Tonalnim varijacijama i frekventnim modulacijama, James ne prepušta ni jedan trenutak djela neispunjenim, a dinamika majstorski odrađenog aranžmana i dalje uspijeva zadržati meditativni ugođaj djela.

A2 Rauschhaus - Chrom

Odličan progressive house na kraju A-strane, začinila je tema koja mi je sjela na prvu, a i nakon višestrukog slušanja Chrom i dalje predstavlja najuzbudljiviji materijal na ploči. Njemački producent Moritz Rausch je multiinstrumentalist koji je u ranoj mladosti naučio svirati klavir, bubnjeve i pjevati, tako da njegova produkcija nikad ne oskudijeva klasičnom strukturom, obiljem harmonije i strukturom koja razbija klišejizirane pristupe repetitivnoj glazbi. Chrom obiluje poletnom energijom zbog koje uradak djeluje daleko brži no što zapravo jest.

B1 Solee - Heroes

Autor prvog djela na B-strani je već spomenuti Normen Flaskamp. Razumljivo da je posebna pozornost pri preslušavanju automatski usmjerena na ono što radi vlasnik etikete, a nisam siguran pomaže li mu ta pažnja pri koncentraciji u studiju. Ne sjećam se da sam ikad čuo nešto osrednje objavljeno pod njegovim pseudonimom Solee. Još jedna vrhunska dizalica koja se igra s promjenama tonaliteta i old school elementima kojih se ne bi sramili ni stari majstori kao što su Vangelis ili Jean-Michel Jarre.

B2 Nors Kode - Lu

Iako ugođaj koji donosi njegova glazba djeluje kao soundtrack za znanstvenofantastični film s distopijskom temom postapokaliptične sutrašnjice, Nors Kode živi u Španjolskoj, zemlji s najviše sunčanih sati u cijeloj Europi. Mračna inačica melodic techno glazbe s dramatičnom temom savršeni je odabir za kraj ovog odličnog konceptualnog izdanja koje nadmašuje unaprijed stvorena očekivanja.

Load the next article
Loading...
Loading...