Search Menu
Home Novosti Menu
Glazba

VINYL TJEDNA: Various - Summer Camp Vol. 1 [Moon Harbour 40]

Kompilacijski EP s tri must have house himne!

  • Damir Ludvig
  • 21 February 2019

Ova provjereno dobra ploča stigla je putem portala deejay.de. Iako ćete pravi dojam dobiti tek kad čujete kako to zvuči na vinilu, inserte možete poslušati pritiskom na ikonu PLAY ►

A1 Dennis Cruz Feat. Martina Camargo - El Sueno

A-strana je nešto što ste morali čuti u zadnjih pola godine, osim ako svoje slobodno vrijeme niste provodili po krivim partijima. Formula koja je toliko puta uspješno funkcionirala na plesnim podijima cijelog svijeta korištena je i u ovoj klupskoj himni. Latino utjecaj koji nije prisutan samo u etno vokalima, već i u udaraljkama koji djeluju lepršavo, slobodno i nadasve ljetno. Iako u ovim krajevima svijeta još uvijek cvokoćemo zahvaljujući niskim jutarnjim temperaturama, bez obzira na sunčano razdoblje, ovo je hit koji nas definitivno podsjeća na šarenilo ljetnih terasa, lijepe partijanerice u pomodnim kreacijama i pozitivnu atmosferu. Dennis Cruz je definitivno autor glazbenog materijala za koji vjerujem da će se uz "Love Can’t Turn Around", "Deep Inside" i "French Kiss" puštati u setovima klasične house glazbe od danas do vječnosti.

B1 Danny Serrano - Karamba

Već u prvih nekoliko taktova B-strane osjeća se kvalitetno posložena paleta frekvencija koje automatski stimuliraju tijela ljubitelja house glazbe. Ne sjećam se kad sam prvi puta čuo izraz "spontani aerobik", ali ovo je definitivno glazbeni komad uz koji je taj pojam 100% primjenjiv. Aranžman vozi poput japanskih Shinkansen vlakova, koji na svaku postaju stižu bez vremenskog odstupanja. Udaraljke i semplirani etno vokali tempirani su kao lajtmotiv ove izuzetno energične dizalice koja se na samo 123 udaraca u minuti čini daleko bržom. Iako ne mogu reći da je ovo revolucionarno djelo koje mijenja igru iz temelja, to u ovom slučaju nije ni važno. Korištenje minimalnog broj elemenata i njihov tajming je ono što je vrijedno divljenja.

B2 Dario Dattis - Tribe Chant

Drugi naslov na B-strani, dostojno završava cjelinu ove kompilacije raznih autora s tri zvučna zapisa. Kao i prva dva djela i ovo je temeljeno na etno vokalima i perkusijama. No, za razliku od prve dvije pjesme, ova je fokusirana na repetitivnost. Semplirani plemenski napjevi upotrijebljeni su kao vodilja ovog uratka, a slušatelje dovode u stanje transa u kojem i minimalističke promjene imaju značajni utjecaj na energetski nivo. Iako strukturom podsjeća na mnoge Wildpitch uratke iz devedesetih, razina kvalitete produkcije govori o novom zvuku koji funkcionira na svim partijima današnjice.

Load the next article
Loading...
Loading...