Search Menu
Home Novosti Menu
Glazba

VINYL TJEDNA: Viktor Talking Machine - Line EP [Monaberry]

Indie Dance u svojem najboljem ruhu

  • Damir Ludvig
  • 30 October 2019

Ovaj je EP stigao putem portala deejay.de. Iako ćete pravi dojam dobiti tek kad čujete kako to zvuči na vinilu, inserte možete poslušati pritiskom na ikonu PLAY ►

A1 Viktor Talking Machine - Line

Duo stvara fuziju pod žestokim glazbenim utjecajima osamdesetih, ali s produkcijom i aranžmanima koji otkrivaju današnji način života, odmah mi je privukao pažnju. Prvi zvučni zapis na A-strani je upravo ono sam želio čuti. Reski bas bubanj po uzoru na stare dobre New Order i naglašeni snare s elektroničkim tomovima, osnovna su struktura lepršave glazbe koja je začinjena meditativnim Afro vokalima. Repetitivna pjevna fraza koja je formirana po principu: pitanje - odgovor, neposredno prije kulminacije djela mijenja strukturu kako bi naglasila klasičnu “dizalicu” koja je gotovo obvezni sastavni dio klupske glazbe današnjice.

A2 Viktor Talking Machine - Joko

Drugi naslov na A-strani nastavlja vokalima koji najviše asociraju na opus koji je stvorio Mory Kanté, a klasična house bas linija začinjena je melodijama koje podsjećaju na balearic glazbu kasnih osamdesetih. Ova glazbena poslastica koja bi u prošlom stoljeću mogla bez problema završiti i na pop ljestvicama, danas zvuči nostalgično, ali alternativno u odnosu na aktualne plesne hitove.

B1 Viktor Talking Machine - Joko (Lauer Remix)

Prvi zvučni zapis na B-strani, dodatni je estetski iskorak u nostalgiju. Glazba slična onoj kakvu zadnjih nekoliko godina na svoj način rade Tuff City Kids, ali s daleko više chillwave, vaporwave, electropop, indie pop, synth-pop utjecaja. Lagana glazba uz koju se rado sjećamo zadnjih ljetnih after beach partyja.

B2 Viktor Talking Machine - Line (Italo Brutalo Remix)

I na kraju B-strane nalazi se obrada naslovnog djela zbog koje sam jednostavno morao imati ovu ploču. Italo Brutalo je odradio izvrstan kičasti remiks, temeljen na arpeggio temama koje djeluju kao kompilacija izgubljene fuzije talijanskih i kanadskih disco majstora prošlog stoljeća. Glazbeni vremeplov koji odvodi u vrijeme dok DJ nije bio zvijezda, već samo ekscentrična silueta koja bi se skrivala u mračnoj kabini diskoteke pretrpane vinilnim pločama. Sve u svemu, toplo preporučam ovu posebnu ploču, ako ništa drugo kao odličan alat za otvaranje i zatvaranje klupske večeri.

Load the next article
Loading...
Loading...