Search Menu
Home Novosti Menu
Novosti

Čovjek uzeo '40 tisuća tableta ecstasyja tijekom devet godina' i preživio, kaže izvješće

U jednom periodu ih je uzimao 25 dnevno...

  • Mixmag I Foto: Unsplash
  • 15 December 2022
Čovjek uzeo '40 tisuća tableta ecstasyja tijekom devet godina' i preživio, kaže izvješće

Priča o rejveru koji je uzeo, procjenjuje se, 40 tisuća tableta ecstasyja i preživio, nedavno se ponovno pojavila. Priča o čovjeku poznatom samo kao gospodin A izvorno se pojavila u malo poznatom izvješću iz 2006. godine, u psihijatrijskom časopisu Psychosomatics, piše The Face. Gospodin A je uzimao tablete između 21. i 30. godine, a na vrhuncu konzumiranja uzimao je oko 25 ecstasya dnevno. Kad je naposljetku prestao, zbog opetovanog kolabriranja na partyjima i hospitalizacije, bio je “mjesecima nadrogiran” zbog količine MDMA u svom tijelu, piše autor izvornog izvješća, dr. Christos Kouimtsidis.

Dr. Kouimtsidis je u izvješću iz 2006. napisao: “Prve dvije godine uzimao je pet tableta svakog vikenda. Eskalirao je na prosječnu dnevnu upotrebu od tri i pol tablete sljedeće tri godine, a dalje na prosječnih 25 dnevno tijekom sljedeće četiri godine”, nastavio je.

Iako je gospodin A preživio, nije iz svega izašao potpuno bez posljedica - patio je od “suženog vida”, kao i od “teških napadaja panike, tjeskobe, depresije, ukočenosti mišića (osobito na razini vrata i čeljusti), funkcionalnih halucinacija i paranoidnih ideja.” Dr. Kouimtsidis rekao je za The Face da je gospodin A "koristio ecstasy kao da je antidepresiv", “za bolje raspoloženje, a ne uzbuđenje i zabavu”. Osim toga, ecstasy je miješao i s MDMA-om, često uzimajući “otapala, benzodiazepine, amfetamine, LSD, kokain i heroin”, a pušio je i marihuanu.

Gospodin A se susreo s ecstasyjem nakon što je ušao u klupsku i party scenu i lako došao do droge. Nakon što je hospitaliziran, navodno je “tražio od bolničke radio stanice da puštaju old school trance”, navodi The Face.

Nije poznato što se dogodilo s gospodinom A, nakon što se odselio i prekinuo kontakt sa službama prije otprilike 20 godina.

Load the next article
Loading...
Loading...