Menu
Home Novosti Menu
Novosti

Aaliyin posthumni album “Unstoppable” izlazi ovaj mjesec

Kako tvrdi njezin stric, na albumu će se naći Ne-Yo, Drake, Snoop Dogg i Future

  • Mixmag I Foto: ADAM WEISS
  • 5 January 2022
Aaliyin posthumni album “Unstoppable” izlazi ovaj mjesec

Ujak pokojne pjevačice Aaliyah, Barry Hankerson, potvrdio je da će njen posthumni album 'Unstoppable' biti objavljen kasnije ovog mjeseca. Hankerson je pokrenuo Aaliyain label 'Blackground Records' a u intervjuu je objasnio da će njezin četvrti album uključivati gostovanja artista kao što su Ne-Yo, Drake, Snoop Dogg i Future.
Hankerson se u ponedjeljak pojavio u emisiji Geno Jones Show i rekao: “Prije otprilike pet godina shvatili smo da imamo dosta glazbe koju nikada nismo objavili, a koju je snimila Aaliyah. Vokal je bio tu, a mi smo ga odlučili pokušati remasterirati i pitati druge umjetnike koji su bili njezini veliki obožavatelji žele li sudjelovati u raznim pjesmama.”

Hankerson je također govorio o radu s Aaliyom kao i o njezinoj smrti u kolovozu 2001.: “Najgore je, očito, bilo kada je preminula”, rekao je voditelju. “Ali raditi s Aaliyom uvijek je bilo zadovoljstvo. Bila je vrlo profesionalna, vrlo bistra. Imala je nevjerojatno pamćenje, mogla je pročitati stihove i zapamtiti ih nakon samo jednog ili dva čitanja”, otkrio je i nastavio da im je ponekad bilo jako teško kad bi slušali te vokale jer je Aaliyah znala pričati o sebi, o svojim stvarima, o tome kako će sve zvučati kad bude snimljeno... prije nego bi počela pjevati a to je sve na snimkama. ”Bilo je vrlo emotivno jer smo znali da, kada je to govorila, nije imala pojma da neće biti ovdje da čuje gotov proizvod. Tako da je slušanje nekad bilo jako teško. Ali smo izdržali i prošli kroz to.”
U kolovozu 2021. Hankerson i EMPIRE Records rekli su Billboardu da će cijeli zaostali Aaliyahin rad pustiti za stream. Hankerson je nakon toga objavio izjavu u kojoj je stajalo: “Hvala svim brojnim obožavateljima što održavaju njezinu glazbu živom. Žao mi je što je tako dugo trajalo, ali kada tako neočekivano izgubite člana obitelji, potrebno je vrijeme da se naučite nositi s tom vrstom tuge. Odlučio sam izdati Aaliyinu glazbu kako bih održao njezino naslijeđe na životu.”

U nastavku pogledajte cijeli intervju s Barryjem Hankersonom.

Load the next article
Loading...
Loading...