Menu
Home Novosti Menu
Novosti

Cijeli glazbeni katalog Davida Bowiea prodan WCM-u

Ta podružnica Warner Musica kupila je prava za “više od 250 milijuna dolara”

  • Mixmag I Foto: Mixmag
  • 5 January 2022
Cijeli glazbeni katalog Davida Bowiea prodan WCM-u

Prava na izdavanje cjelokupnog glazbenog kataloga Davida Bowieja prodana su Warner Chappell Musicu. Ta podružnica Warner Musica navodno je kupila prava za “više od 250 milijuna dolara”, iako službena brojka nije objavljena. WCM sada ima globalna izdavačka prava na cjelokupnu Bowiejevu diskografiju, koja uključuje stotine pjesama i multi-platinastih izdanja kao što su 'Space Oddity', 'Ziggy Stardust' i 'Life On Mars?'.

Pročitajte i ovo: Nikad prije viđene snimke Davida Bowiea pretvorit će se u film

Dogovor također uključuje WCM-ovo vlasništvo nad 26 solo studijskih albuma, posthumnu ploču 'Blackstar' i dva istoimena albuma supergrupe Tin Machine s Bowiejem. Šef WCM-a Guy Moot rekao je za BBC da je tvrtka “ponosna” što je novi “čuvar” diskografije pokojnog pjevača. Dodao je da Bowie ima “jedan od najinovativnijih, najutjecajnijih i najtrajnijih kataloga u povijesti glazbe” koji je “inspirirao milijune obožavatelja i bezbrojne inovatore, ne samo u glazbi, već u cijeloj umjetnosti, modi i medijima. Ovo nisu samo izvanredne pjesme već i prekretnice koje su zauvijek promijenile tijek moderne glazbe”, rekao je dodajući da se WCM raduje što će “njegovati njegove pjesme sa strašću i pažnjom”.

Pročitajte i ovo: Objavljen isječak dokumentarca Moby Doc, uključuje i Davida Bowiea

David Bowie preminuo je 10. siječnja 2016., samo dva dana nakon svog 69. rođendana. U svojoj karijeri dugoj pet desetljeća, pjevač je surađivao s Madonnom, Rolling Stonesima, Brianom Enom i drugima. Tijekom karijere Bowie je objavio ukupno 111 singlova, 51 glazbeni video, 21 live album i 26 studijskih albuma.

Load the next article
Loading...
Loading...