Menu
Home Novosti Menu
Novosti

ABBA najavila novi album 'Voyage i “revolucionarni” koncert

Album s 10 pjesama stiže kasnije ove godine, uoči posebnog koncerta u Londonu 2022.

  • Mixmag I Foto: Mixmag
  • 3 September 2021
ABBA najavila novi album 'Voyage i “revolucionarni” koncert

Članovi grupe ABBA ponovno su se okupili povodom objavljivanja novog albuma pod nazivom'Voyage'. Album izlazi 5. studenog ove godine na Polydor/Universal Musicu. Izdanje od 10 pjesama sadrži potpuno nove pjesme, s dva glavna singla “I Still Have Faith in You” i “Don't Shut Me Down” koji su dostupni za streaming. Možete ih poslušati u nastavku.

Pročitajte i ovo: ABBA se vraća s novom glazbom nakon 39 godina pauze

Uz vijesti o albumu, ABBA je najavila da će sljedeće godine izvesti 'revolucionarni' koncert u Londonu u prilagođenoj areni s 3000 kapaciteta u Olimpijskom parku kraljice Elizabete. Ovdje se prijavite za ulaznice u pretprodaji.

Show će sadržavati digitalne avatare svakog člana - Agnethe, Björna, Bennyja i Anni-Frid - koji će nastupiti zajedno, uživo, s 10 -članim bendom. Studio Industrial Light & Magic tvorca Star Warsa Georgea Lucasa pomogao je u razvoju avatara, koji je opisan kao prva tehnologija ove vrste, koristeći snimanje pokreta svakog člana za stvaranje mladih digitalnih verzija.

Posljednji album grupe ABBA, “The Visitors”, izašao je 1981. godine, prije njihovog razdvajanja 1983., djelomično uzrokovanog raspadom brakova unutar benda. Björn Ulvaeus i Agnetha Fältskog vjenčali su se 1971., a razveli 1979., dok su se Anni-Frid Lyngstad i Benny Andersson vjenčali 1978., a razveli 1981. godine. Javno su se ponovno okupili na zabavi u Stockholmu 2016. godine, objavivši da su zajedno snimili novu glazbu 2018. godine.

Saznajte više o ABBA Voyageu ovdje, a u nastavku provjerite njihove nove singlove.

Load the next article
Loading...
Loading...