Search Menu
Home Novosti Menu
Eventi

Acid Arab stižu u zagrebačku Tvornicu kulture

Pariški kolektiv će ovom prigodom uživo predstaviti novi studijski album

  • Mixmag Adria I Foto: Promo
  • 19 September 2019
Acid Arab stižu u zagrebačku Tvornicu kulture

Pariški kolektiv DJ-a i glazbenika okupljen pod nazivom Acid Arab nastupit će u petak, 29. studenog u zagrebačkoj Tvornici kulture. U Zagreb stižu u sklopu turneje na kojoj promoviraju svoj nadolazeći novi album "Jdid".

Pariz, poznat kao transkulturalni melting pot glazbenih stilova iz cijelog svijeta, 2012. je bio i mjesto gdje su DJ-I Guido Minisky i Hervé Carvalho osnovali Acid Arab. Njihov primarni cilj u tom trenutku bio je stvoriti prostor za predstavljanje arapske kulture u svijetu moderne elektronske glazbe.

U početnoj fazi karijere, Guido i Hervé izdali su nekoliko EP izdanja pod zajedničkim imenom “Collections Series”, na kojima su se našli remiksevi i suradnje s drugim producentima. Već 2016. Acid Arab je postao ozbiljan glazbeni projekt kojem su se pridružili Pierrot Casanova, Nicolas Borne i sjajni alžirski klavijaturist Kenzi Bourras. Kenzi je u početku bio samo gost na live nastupima Acid Araba, da bi ubrzo postao i punopravni član kolektiva.

Upravo je 2016. bila i godina u kojoj su izdali svoj debitantski album “Musique de France”, koji im je donio nominaciju za Victoire de la Musique, nagradu koju dodjeljuje francuska glazbena industrija, a u Engleskoj su bili nominirani za Worldwide Awards Gillesa Petersona.

Nedavno su pokrenuli vlastitu izdavačku kuću, Acid Arab Records, s ciljem otkrivanja inovativnih producenata elektronske glazbe iz sjeverne Afrike i s Bliskog istoka kojima bi potom dali šansu I distribucijske kanale za promociju njihove glazbe.

Njihov drugi po redu studijski album nosi naziv “Jdid”, i bit će objavljen 18. listopada, nakon čega kreće promotivna svjetska turneja. Spomenuti klavijaturist Bourras i njegovi alžirski korijeni dali su snažan retrofuturistički pečat ovom albumu kroz sempliranje raï glazbe, žanra nastalog u Alžiru početkom prošlog stoljeća, a koji je postao internacionalno popularan tijekom 80-ih i 90-ih.

Cijena ulaznice je 65 kn do 1. listopada, 80 kn do 28. studenog, te 100 kn na dan koncerta. Moguće ih je kupiti u Rockmarku (Berislavićeva 13, Zagreb), Dirty Old Shopu (Tratinska 18, Zagreb) te putem Entrio.hr sustava.

Load the next article
Loading...
Loading...