Menu
Home Novosti Menu
Novosti

Adelin album '30' prouzrokovao velika kašnjenja vinila

Pjevačica je proizvela 500.000 primjeraka svog novog albuma na vinilu

  • Mixmag I Foto: Mixmag
  • 5 November 2021
Adelin album '30' prouzrokovao velika kašnjenja vinila

Dok globalna proizvodnja vinila već puca pod pritiskom rastuće potražnje, Adele je optužena da je pogoršala postojeća kašnjenja napravivši veliku količinu svog novog albuma '30'. Jučer je Variety izvijestio da je napravljeno više od 500.000 primjeraka njezine nove ploče uoči objavljivanja 19. studenog. Inače vrijeme izrade vinilnih ploča trenutno se kreće između 3 mjeseca i jedne godine.

Variety je rekao da, iako se Adele pridržavala svih pravila i zapravo vrlo fer predala svoj album još u svibnju, ploča je na kraju navodno trebala biti poslana u nekoliko različitih pogona kako bi se osiguralo da će biti spremna na vrijeme za izdavanje.

“Adele je u osnovi rezervirala sve tvornice vinila”, rekao je Ed Sheeran u radijskom intervjuu. Slično, reizdanje 'Red' Taylor Swift i 'Voyage' ABBA-e također su navodno zaustavile produkciju za druge umjetnike. Iako nema sumnje da će Adelein novi album oboriti rekorde prodaje vinila, tvorci tvrde da je Adele dobila prednost u odnosu na manje izvođače i izdavačke kuće koji sada moraju čekati ljeto 2022. na svoje vinile, čak i ako predaju album već ovaj mjesec.

Ovaj problem rezultat je uvećane potražnje, rastućih cijena dostave i nedostatka materijala za prešanje. Globalni kapacitet tiskanja oko 160 milijuna ploča godišnje - dok je potražnja oko 400 milijuna.

Izvješće Global Record Sales Marketa 2021.-2026. predviđa da se očekuje kako će industrija vinila vrijediti 481,5 milijuna dolara do 2026. godine, za razliku od njezine vrijednosti od 179 milijuna dolara u 2019. godini”.

Load the next article
Loading...
Loading...