Search Menu
Home Novosti Menu
Novosti

Alenovo - posljednji vinil u kolekciji AQ Total Vinyl posvećen je Alenu Balenu

Vinil naručite online i dolazi na vašu kućnu adresu

  • Mixmag Adria I Foto: Aquarius Records
  • 30 March 2020
Alenovo - posljednji vinil u kolekciji AQ Total Vinyl posvećen je Alenu Balenu

Iz Aquarius Recordsa stiže novo izdanje, zadnji dio kolekcije AQ Total Vinyl od osam vinilnih albuma s najboljim plesnim snimkama njihovog dvadesetogodišnjeg izdavaštva, o čemu smo već pisali.

Ovo posljednje izdanje posvećeno je Alenu Balenu, osnivaču Yammata, glazbenom entuzijastu koji je cijelu svoju karijeru podržavao bendove do kojih se mnogi nalaze upravo na tim kompilacijama.

Alen je, pored puno drugih stvari koje je pokrenuo, usmjerio i obilježio tijekom svog intenzivnog života, bio i član najužeg tima prijatelja koji su prije 25 godina pokrenuli Aquarius Records. Njegova ljubav prema klupskoj glazbi, suvremenim, uvijek najmodernijim zvukovima je snažno utisnuta u prvim izdanjima te diskografske kuće. Kasnije je moderirao i upravljao karijerama projekata koji su se i dalje isticali modernošću zvuka. Nerijetko su ih u lokalnim okvirima proglašavali avangardnim, ali su zapravo uvijek bili u suglasju s najprogresivnijim globalnim trendovima. Jer je takav baš bio Alen.

Razni remiksi zvijezda Aquariusa, kao i kompletni opusi bandova Nipplepeople, Yammat ili DasWegas nose u sebi snažan Alenov doprinos i potpis... Bio im je kum kao i njihov dobar duh.

Prenosimo izjavu Aquarius Recordsa:
“Danas, u doba kad ima sve manje fizičkih tragova nečijeg prisustva i djelovanja, a sve se više glazbe nalazi negdje u “oblacima”, osjetili smo potrebu da napravimo jedan starinski vinil na kojem ćemo zapisati Alenov duboki trag. Napravili smo vinilnu zbirku, ne samo zato jer je Alen posebno volio stare ploče, već i zbog činjenice da zvucima u “cloudu” nitko ne upravlja.

Njihova sudbina je krajnje neizvjesna. “Ghosting” je termin koji označava nestanak glazbenih izdanja iz ponude streaming i download servisa. Neka glazba koja je bila dostupna i koju možete danas slušati, sutra može nestati. Svakim danom neki albumi, neke snimke postaju “duhovi” i više se ne mogu preslušati na YouTubeu, Deezeru, Spotifyju ili nekom sličnom servisu. I, ako ne postoji fizički zapisi, ta glazba “nestaje”.

Prije 25 godina, kad je Aquarius pokrenut, niti jedan streaming ili download servis nije postojao. Nije bilo ni “oblaka”. I pitanje je koji će od danas ili sutra poznatih servisa, s kojim katalogom i pod kojim uvjetima korištenja biti prisutan za 25 godina.

Tragovi, zapisi, otisci, dokumenti, dokazi, artefakti su svjedočanstva koja pomažu sjećanjima da traju. Oni su neizbrisivi dokazi nečijeg postojanja i djelovanja. Omogućavaju uživanje i interpretaciju vremena, procesa i ljudi. Njihova je uloga da budu tu i puno dulje od svjedoka. Vinilom kojeg smo nazvali “Alenovo – Aq Total Vinyl 01” zatvaramo zbirku od čak 8 vinila najboljih klupskih snimaka koje su objavljene u 25 godina Aquarius recordsa. Stila, koji je Alen podržavao i pružao mu svekoliku podršku.

“Alenovo – Aq Total Vinyl 01” su tragovi trajno zapisani u brazdama vinila kao svjedočanstvo Alenova bogatog života prepunog pozitivne siline i radosti”, zaključuju iz Aquariusa.

Ukoliko želite naručiti vinil “Alenovo”, kliknite na ovaj link i vaš će vam primjerak biti dostavljen na kućnu adresu.

Loading...
Loading...