Menu
Home Novosti Menu
Novosti

Nova aplikacija uz koju ćete se osjećati kao da ste na LSD-u

Riječ je o smartphone aplikaciji Lumenate i navodno će vas odvesti na trip...

  • Mixmag I Foto: Mixmag
  • 7 April 2021
Nova aplikacija uz koju ćete se osjećati kao da ste na LSD-u

Nova smartphone aplikacija Lumenate tvrdi da može mijenjati vašu svijest tako da će vam se činiti kao da ste na LSD-u.

Britanski autori te aplikacije kažu da ona može pomoći “voditi vaš mozak u jedinstveno i moćno izmijenjeno stanje svijesti, nešto između stanja duboke meditacije i klasične psihodelije.” Taj start-up pokrenut je u Bristolu a osim gore navedenog tvrde i da su u “misiji učiniti utjecajno istraživanje podsvijesti dostupnijim nego ikad prije. Intervjuirali smo ekipu s Burning Mana o tome što za njih znači sloboda, radili smo višemjesečne EEG pretrage mozga da bismo razvili i optimizirali našu metodu izazivanja promijenjenih stanja pomoću svjetlosti i zvuka; naše je putovanje bilo sve samo ne obično”.
Korištenjem treperavog svjetla, aplikacija namjerava uzrokovati reakciju neurona u mozgu i sinkronizaciju u drugom ritmu. Nježnim poticanjem tih ritmova mozak se može na siguran način odvesti u željeno stanje. Korisnike se potiče da koriste aplikaciju u potpuno mračnoj sobi kako bi uspješno halucinirali zatvorenih očiju.

Nakon korištenja aplikacije, potpredsjednik David Hillier zaključio je “da bi većina ljudi mogla imati koristi kroz primjenu ovog jedinstvenog Lumenateovog solo tripa.”

Inače su aplikaciju kreirali softverski inženjeri Tom Galea i Jay Conlon koji su se upoznali na sveučilištu u Liverpoolu, a aplikaciju je podržala dobitnica Zlatnog globusa Rosamund Pike, koja je kreativna direktorica tvrtke.

Lumenate je službeno dostupan javnosti od ožujka.

Paddy Edrich je freelancer. Pratite ga na Twitteru.

Load the next article
Loading...
Loading...