Menu
Home Novosti Menu
Novosti

Asian Dub Foundation dolaze na 18. Seasplash festival

Ove godine festival se održava od 16. do 19. srpnja i vraća se na Martinsku kod Šibenika

  • Mixmag Adria I Foto: Umberto Lopez/Pozitivan ritam press
  • 27 February 2020
Asian Dub Foundation dolaze na 18. Seasplash festival

Seasplash festival već je 18 godina prava poslastica za sve ljubitelje reggae, dub, drum’n’bass, dancehall, jungle, ska, ali i ostale srodne elektronske glazbe. Ove godine slavi svoju punoljetnost i to od 16. do 19. srpnja na Martinskoj kod Šibenika uz glavne goste - beskompromisni britanski bend Asian Dub Foundation. Njihova jedinstvena kombinacija žilavih jungle ritmova, dub baseva i divljih gitara prošaranih referencama na njihove južnoazijske korijene i militantni brzi rap, dovela ih je do statusa jednog od najboljih live bendova na svijetu.
Tijekom svoje duge i produktivne karijere Asian Dub Foundation dijelili su pozornicu s imenima poput Rage Against The Machine, Beastie Boys i Primal Scream, a također su surađivali na albumima Radioheada, Sinead O’Connor, Iggy Popa i Chucka D-a. Seasplash publika imati će priliku gledati ih u sklopu svjetske turneje povodom izlaska devetog albuma "Access Denied“. Album izlazi i prikazuje ADF u punom spektru, od snažnog jungle punk zvuka do orkestralne meditacije i reggaea. Uz goste Gretu Thunberg, zapaljive palestinske ratnike 47 Soul, čileansku glavnu rap figuru Anu Tijoux i radikalnog britanskog komičara Stewarta Leeja, Asian Dub Foundation nastavljaju svoje zvučno protivljenje silama te udaraju jače i više no ikad.

Uz Asian Dub Foundation u prvom valu imena objavljeno je još 14 međunarodnih i regionalnih imena koji prikazuju svu širinu Seasplash programa. Na Martinsku tako stižu Novozelanđani Pitch Black, zatim Egoless, domaći dubstep producent čija je popularnost davno prešla granice regije, potom i jedan od najboljih hip hop izvođača regije - Kandžija a povratak na scenu nakon više godina pauze na Seasplashu će proslaviti i splitsko-zagrebačka grupa St!llness.

Nastupat će još i producent Iron Dubz poznat po inovativnim i originalnim nastupima, tu je i Digitron, najpoznatiji sound system u regiji i prvi sound system u Hrvatskoj a jedan od najpoznatijih balkanskih sound systema i producentskih dueta Roots In Session proslavit će 20. godišnjicu svog glazbenog puta. Čak 25 godina postojanja proslavit će na Seasplashu i izdavačka kuća Dubmission Records i to s nastupom Crazy Baldheada, njihovog šefa, na Seasplash premijerno dolazi i mlada domaća glazbena nada Aklea Neon, a tu su i nostalgični sentimentalaci Baraba Dub Sound Kolektiv, Inka, Sista Salute te Seasplash Crew.

U prodaji trenutno se nalaze festivalske ulaznice po pretprodajnoj cijeni od 320 kuna za Hrvatsku i ex-Yu zemlje.

Load the next article
Loading...
Loading...