Menu
Home Novosti Menu
Novosti

Stiže novi dokumentarac o Aviciiju

Ime filma još nije poznato

  • Mixmag I Foto: Mixmag
  • 24 September 2021
Stiže novi dokumentarac o Aviciiju

Snima se novi dokumentarni film o djelu i naslijeđu pokojnog švedskog producenta Aviciija. Očekuje se 2023. godine. Informacije o novom dokumentarcu dolaze gotovo tri i pol godine nakon njegove smrti. Film će sadržavati arhivske i backstage materijale, kao i intervjue s Aviciijevom obitelji, prijateljima, suradnicima i samim producentom.

Tima Berglinga, poznatijeg pod umjetničkim imenom Avicii, slavit će se u ovom novom filmu u onome što se opisuje kao pogled na “glazbu i umjetnika koji su definirali jednu eru i zauvijek promijenili svijet glazbe; bit će to intimna i epska priča o njegovim uspjesima i borbama da se nosi s pritiskom.”

Björn Tjärnberg, redatelj i snimatelj, i Candamo Film, u suradnji sa Švedskom nacionalnom televizijom, producirat će dokumentarni film. Snima ga švedski redatelj Henrik Burman, poznat po dokumentarnom filmu iz 2020. “Yung Lean: In My Head”.

“Moj cilj je pružiti iskrenu i novu perspektivu o Aviciijevom ali i Timovom životu”, rekao je Burman u izjavi za Billboard. “Želim da ovo bude film koji će iznenaditi publiku i dovesti u pitanje sliku javnosti o najvećem švedskom, svjetski poznatom umjetniku današnjice, a time i osvijetliti ono što je njegova glazba značila tolikim ljudima.”

Bergling je 2018. počinio samoubojstvo.

Load the next article
Loading...
Loading...