Menu
Home Novosti Menu
Novosti

Nova knjiga o Daft Punku bavit će se njihovim trajnim učinkom na glazbu

'After Daft' govorit će o 30-godišnjoj karijeri ovog francuskog dvojca

  • Mixmag I Foto: Mixmag
  • 24 September 2021
Nova knjiga o Daft Punku bavit će se njihovim trajnim učinkom na glazbu

“After Daft” nova je knjiga Gabriela Szatana koja se bavi dvojcem Daft Punk i njihovom karijerom dugom gotovo tri desetljeća. Knjiga još nije gotova, izdanje je planirano za 2023., a dokumentirat će rane početke i nastanak dvojca 1993. godine sve do njihovog raspada početkom ove godine. Ideja “After Dafta” je prikazati život kroz leće velikih pionira elektroničke glazbe.

“After Daft” druga je velika knjiga o Daft Punku najavljena ove godine nakon njihovog raspada u veljači, a koja se bavi ambicioznom karijerom francuskog dvojca. “Daft Punk sjede u panteonu popa uz Princea, Talking Headse, Kate Bush, Stevieja Wondera, Kraftwerk, Missy Elliott, Davida Bowieja ili bilo kojeg sličnog vizionara”, kaže autor knjige, Gabriel Szatan.

Pročitajte i ovo: 12 najboljih glazbenih spotova Daft Punka

“Osim što stvaraju radosne ploče, postoji bezbroj uvjerljivih pod-pripovijesti koje proizlaze iz njihove karijere: Alive 2006-07 bio je toliko važan za plesnu glazbu koliko i nastup Beatlesa 1964. u The Ed Sullivan Showu za rock 'n' roll.”

Knjiga se jako usredotočuje na turneju Alive 2006-07, za koju Szatan tvrdi da je zauvijek promijenila oblik glazbe, dok potičući nove, mlade i nadahnute DJ-eve i producente.
Autor knjige, Gabriel Szatan, novinar je i voditelj koji je prethodno radio zajedno s Gillesom Petersonom u njegovom timu BBC Radio 6 dok je kurirao događaje za Boiler Room. Za Szatana ova knjiga “[potvrđuje] kako je glazba, kroz 28 godina, zaista zvučala bolje s njima. Uzbuđen sam što ću sve iznijeti na vidjelo”.

Knjigu će objaviti John Murray Press/Hachette UK a očekuje se 2023.

Load the next article
Loading...
Loading...