Search Menu
Home Novosti Menu
Eventi

Legendarni brazilski trio Azymuth gostuje u Petom Kupeu

Nastup u srijedu, 28.06., dio je njihove europske turneje kojom obilježavaju 50 godina rada

  • Mixmag Adria I Foto: Promo
  • 26 June 2023
Legendarni brazilski trio Azymuth gostuje u Petom Kupeu

Legendarni funk, jazz i samba fusion trio, Azymuth, u srijedu, 28.lipnja, stiže u Peti Kupe, u sklopu europske turneje kojom obilježavaju 50 godina rada te spomen na nedavno preminulog osnivača benda Ivana Contija. Njihova karijera započinje početkom 60-ih godina, na tadašnjoj bossa nova i jazz sceni Rio de Janeira. Klavijaturist Jose Bertrami, bubnjar Ivan Conti 'Mamao' i basist Alex Malheiros, 1968. pokreću svoj prvi bend, Group Projeto 3 koji, početkom 70-ih, mijenja ime u Azymuth, prema jednoj pjesmi s EP-a nastalog u čast brazilskom vozaču Formule 1 Emersonu Fittipaldiju.

Azymuth spada među one rijetke glazbene kolektive koji su razvili vlastiti, autentični glazbeni pravac kojeg su nazvali 'samba doido' (luda samba), a koji se temelji na fuziji ekspresionističkog funka i jazza s tradicionalnom sambom. Danas je, u sastavu benda, samo jedan od osnivača - Alex Malheiros, a u bendu su klavijaturist Kiko Continentino i bubnjar Renato Massa,

Početak programa na terasi Petog Kupea, u srijedu, predviđen je već u predvečernjim satima, uz nastupe srpskog DJ dua NiSu Brothers (Dejan Šobot – DJ Loptica i Milan Saitović – Jazzysad) i Pepija Jogardea.

Load the next article
Loading...
Loading...