Search Menu
Home Novosti Menu
Eventi

Sprema se drugo izdanje glazbene konferencija u Sarajevu, Balkan Advanced Music Conference

Za ovu godinu organizatori najavljuju trodnevni program, od 10. do 12. travnja, na nekoliko lokacija u centru Sarajeva

  • Mixmag Adria I Foto: BAM-C press
  • 2 March 2020
Sprema se drugo izdanje glazbene konferencija u Sarajevu, Balkan Advanced Music Conference

Nakon vrlo uspješnog prvog izdanja, Balkan Advanced Music Conference, napredna glazbena konferencija koja se prošle godine prvi put održala u Sarajevu, postavila je visok cilj da pozicionira Sarajevo na regionalnoj mapi glazbene industrije, kao vodeće networking čvorište za buduće incijative, suradnje i cross-industry kolaboracije.
Kroz program konferencije proteže se sedam kategorija - BAM-C: CONFERENCE, ART EXPO, BY NIGHT, CINEMA, DIGITAL, CO.LAB i TV - a svaka je zastupljena popratnim sadržajem. Ovih sedam kategorija ujedno predstavljaju tendenciju BAM-C da postane najaktualniji Future Showcase na Balkanu za kreativne industrije.
Ovogodišnje izdanje konferencije odvijat će se od 10. do 12. travnja na nekoliko lokacija u centru Sarajeva. Od prvog muzičkog paviljona, preko olimpijske dvorane, do galerija i showrooma, posjetitelje očekuje tematski odabran i vrlo raznovrstan sadržaj. Profesionalnci iz muzičke i kreativne industrije, menadžeri za kulturne aktivnosti i strategije, festivalski programeri i bookeri, stručnjaci za Music Export biznis i samoodrživu noćnu ekonomiju, samo su neki od gostiju koje će ove godine predstaviti svoje uspješne metode i strategije.

Kroz tri dana Sarajevo će svim muzičkim entuzijastima, amaterskim i profesionalnim muzičarima, new-age izdavačima i kreativnim i audio fanaticima, DJ-evima i software developerima pružiti priliku da na jednom mjestu uspostave nova poznanstva, razmijene iskustva, i svoje inspiracije usmjere ka profesionalnom ostvarenju.
Ovo Boutique-CON iskustvo nudi posjetiocima priliku za networking, kreativne doručke, 1on1 sesije uz kompletan konferencijski dio sa panelima, projekcijama, i muzičkim sesijama, te obećava 72 sata idealnog proljetnog poleta.

Dok internacionalni gosti postepeno pronalaze put ka BAM-C, sastanak Adria Regije sa prvim susjednim zemljama je već potvrdilo preko 40 industry gostiju koji dolaze na trodnevno iskustvo u Sarajevo. BAM-C, kao proljetni showcase napredne muzičke i kreativne industrije, želi inspirirati i potaknuti učesnike da sjedine svoje potencijale i kreiraju novu burzu vrijednosti a u budućnosti možda i vlastitu crypto-valutu.

Glavni gost ove godine i Master Class predavač je Dimitri Hegemann - osnivač berlinskog kluba Trezor, danas ozbiljan kulturni aktivist i strateg te globalni organizator kreativne zajednice. Glavni Keynote je rezerviran za Ivana Jani Novaka, koji će predstaviti Laibach Impact case i njihov utjecaj u svijetu.

Također, u partnerstvu sa Sarajevo Film Festivalom, bit će premijerno prikazan film “Climax”, argentinskog režisera Gaspara Noe.

U okviru ART EXPO programa bit će upriličena izložba mlade photo-avanaturistice Xiao Yang koja uokviruje spomenike balkana u futurističnom duhu.

Glavni event programa BAM-C by NIGHT će se desiti u CARBON ROOM-u, sa austrijskom ikonom elektronske scene iz Beča - Annom Ulrich.

Bit će tu još sadržaja pripremljenog s partnerima kao što su Goethe-Institut, SAE Institut Beograd, Mistral Technologies i Coca-Cola Energy. Detaljniji sadržaj konferencije i aktualne vijesti o BAM-C moći će se ekskluzivno pratiti na našim MIXMAG Adria platformama (Facebook, Instagram, YouTube) koji je ujedno i jedan od regionalnih medijskih pokrovitelja konferencije.

Fokus na Networking posjetitelja rezultirao je limitiranim kapacitetom ulaznica kojih je u ponudi najviše 150. Prvi paketi ulaznica sa FULL TICKET passom i FULL DELEGATE passom se mogu rezervirati u prvoj fazi po cijeni od 45 eura na [email protected]

Uskoro će se i preko ticketing servisa moći naći u ponudi ulaznice cjenovno prilagođene studentima kao i olakšice sa BAM-C Industry kuponima za partnere projekta i prošlogodišnje goste. Single ticket ulaznice, ukoliko ih preostane, bit će dostupne na ulazu lokacija.

BAM-C predstavlja početak formiranja regionalne platforme koja je spremna lansirati nove signale za efikasniju cross-industry suradnju i jačanjeg regionalnog uticaja te prisustva na svjetskim showcase festivalima.

Loading...
Loading...