Menu
Home Novosti Menu
Eventi

Izložba o povijesti elektroničke glazbe otvara se u Londonu

“Elektronika: Od Kraftwerka do Chemical Brothersa” moći će se vidjeti u londonskom Muzeju dizajna

  • Mixmag I Foto: Gil Lefauconnier, Jacob Khrist/Mixmag
  • 13 February 2020
Izložba o povijesti elektroničke glazbe otvara se u Londonu

Izložba o povijesti elektroničke glazbe uskoro će se otvoriti u Londonu. “Elektronika: Od Kraftwerka do Chemical Brothersa” moći će se vidjeti u londonskom Muzeju dizajna a pratiti će elektroničku glazbu od njezinih početaka do danas. Laurent Garnier bit će zadužen za soundtrack koji će pratiti izložbu, a rasvjeta i videa bit će usklađeni s glazbom.

Posjetitelji će dobiti priliku ući u vizionarski svijet Chemical Brothersa, jer će vizuali i rasvjeta tvoriti nevjerojatno 3D iskustvo. Još jedno 3D iskustvo je i 30-minutni showcase kroz koji će se slaviti 50 godina legendarne njemačke grupe Kraftwerk.

Chemical Brothersi su rekli: “Dizajn je važan element koji poboljšava iskustvo našeg live showa. Ova instalacija u sklopu izložbe pružit će vam uvid u način na koji radimo s Adamom i Marcusom (Smith & Lyall) na vizualnom aspektu naših turneja”.

Izložba će sadržavati više od 400 predmeta, a podijeljena je u četiri različita dijela: 'Man and Woman Machine', 'Dancefloor', 'Mix and Remix' i 'Utopian Dreams and Ideals'. Predstavit će se radovi pionira kao što su Jeff Mills i Daphne Oram, kao i revolucionarni instrumenti koji su korišteni za izradu pjesama. Bit će istražena i veza elektroničke glazbe s umjetnošću, dizajnom i modom, uz radove Jeremyja Dellera i Andreasa Gurskyja.

“Elektronika: Od Kraftwerka do Chemical Brothersa” traje od 1. travnja do 26. srpnja u Muzeju dizajna, niže možete pogledati neke od eksponata a više informacija možete naći ovdje.

Load the next article
Loading...
Loading...