Search Menu
Home Novosti Menu
Novosti

Od sad postoji i Barbie, glazbena producentica

Mattel je predstavio novu verziju slavne lutke koja dolazi s raznim glazbenim gadgetima a zarada od prodaje pomoći će u financiranju stipendija za djevojčice u glazbi

  • Mixmag I Foto: Mixmag
  • 16 September 2021
Od sad postoji i Barbie, glazbena producentica

Proizvođači igračaka Mattel predstavili su novu Barbie lutku - Barbie glazbena producentica. Nova Barbie bit će dio projekta Barbie Dream Gap, koji te lutke stavlja u više od 200 različitih karijera. Time se želi potaknuti više djevojaka da se pridruže glazbenoj industriji ali i “osvijetliti važnost udjela žena u industriji”.

Lansiranje ove igračke rezultat je partnerstva s glazbenom producenticom, tekstopiscem, pjevačicom i glumicom nominiranom za Grammy, Ester Dean i Girls Make Beats, organizacijom posvećenom povećanju broja ženskih glazbenih producentica, DJ-ica i audio inženjerki, kako bi se potaknulo što više mladih žena da se okušaju u glazbenoj produkciji.

Naime, glazbena se industrija često kritizira zbog činjenice da u njoj dominiraju muškarci - statistike pokazuju da su u SAD-u 98% glazbenih producenata muškarci dok žene predstavljaju samo 2% grupe.

Lutka se prodaje online kao Lutka s karijerom godine, a dolazi uz moderan pribor i odjeću, uključujući prijenosno računalo, slušalice, digitalni audio stroj i majicu s printom. Uz to, Girls Make Beats ugošćuju webinar uživo s Barbie i gostujućom zvijezdom Ester Dean, koji će djevojke upoznati sa svijetom glazbene industrije i njezinim sadržajem. “Čast mi je posuditi svoj glas Barbie kako bih inspirirala mlade djevojke da nauče više o tome kako postati glazbena producentica”, rekla je producentica Ester Dean.

Nove lutke dostupne su online po cijeni od 15 dolara.

Load the next article
Loading...
Loading...