Menu
Home Novosti Menu
Novosti

Ako želite ući u berlinske klubove, morate biti cijepljeni

Ova pravila vrijede od 20. kolovoza

  • Mixmag I Foto: Mixmag
  • 24 August 2021
Ako želite ući u berlinske klubove, morate biti cijepljeni

Sud u Berlinu ublažio je ograničenja za noćne klubove za cijepljene i one koji su se nedavno oporavili od COVID -a.
Dana 20. kolovoza dogodila se službena promjena ograničenja, što znači da je sada pristup klubovima omogućen onima koji su dvostruko cijepljeni i onima koji su se nedavno oporavili od COVID-a, no negativan test neće jamčiti ulazak u klub.
Rezultat je to sudskog spora vlasnika jednog berlinskog kluba koji je tužio vladu zbog početnih ograničenja. RBB je izvijestio da će pravila “vjerojatno biti nesrazmjerna” s obzirom na to da će samo cijepljeni i nedavno oporavljeni imati koristi od ove promjene.
Inače se posljednja promjena ograničenja u Berlinu dogodila 18. lipnja, s nastavkom događanja na otvorenom te ukidanjem zabrane točenja alkohola.
Prihvaćajući da je nepravedno više zabranjivati cijepljenim i nedavno oporavljenim pojedincima klubove - sud je ipak ustvrdio da negativan test ne štiti druge. Žalba se može podnijeti Višem upravnom sudu Berlin-Brandenburg.
Ovaj pristup uvelike se razlikuje od pristupa Velike Britanije i drugih europskih zemalja, pri čemu su negativan test, cijepljenje ili prirodni imunitet dovoljni za ulazak u klubove. Međutim, vjeruje se da će se to u Engleskoj promijeniti krajem rujna.

Load the next article
Loading...
Loading...