Menu
Home Novosti Menu
Novosti

Online arhiva dokumentira 30 godina povijesti plesne glazbe

Baza podataka omogućuje korisnicima pregledavanje DJ mikseva, blogova, artworka...

  • Mixmag I Foto: Mixmag
  • 23 August 2021
Online arhiva dokumentira 30 godina povijesti plesne glazbe

Dance Music Archive internetska je baza podataka koja dokumentira 30 godina plesne glazbe i rave kulture. Ova web stranica pokrenuta je nedavno a omogućuje posjetiteljima da istražuju svako desetljeće povijesti plesne glazbe od osamdesetih na dalje, putem DJ mikseva, radijskih emisija, blogova, umjetničkih djela i kroz još mnogo toga. Tim je kopirao CD-ove, prikupio fizičke dokumente i pripremio Spotify playliste za stvaranje uzbudljivog audio-vizualnog vremenskog timelinea.

Arhiva ima regionalni i globalni fokus, a materijali i informacije protežu se od klupskih događanja u Oxfordshireu do DJ setova u Australiji.

Sve je počelo kao projekt tijekom lockdowna a sve veću biblioteku kurirao je DJ, producent i radijski voditelj Andi Durrant. Nada se da će ovaj 'digitalni muzej' stvoriti pristupačan prostor za dokumentiranje evolucije plesne glazbe.

A evo što Durrant kaže o tome: “Tijekom lockdowna zbog koronavirusa, u proljeće 2020., zatekao sam se s malo više vremena kod kuće nego inače. Kopao sam po potkrovlju i naišao na nekoliko kutija starih guest mixeva iz mojih radijskih emisija tijekom godina. Bila mi je čast mixeve nekih od najvećih imena u plesnoj glazbi i pokušao sam ih sačuvati što je više moguće”, objasnio je i dodao: “Uvijek sam bio pomalo sakupljač i na žalost moje obitelji, imam kutije i kutije onoga što bi većina ljudi smatrala smećem, ali ja mislim da sadrže mali dio bogate povijesti naše scena.

Arhiva plesne glazbe dio je niza napora za slavljenje elektroničkih zvukova i potkultura oko njih. Ranije ovog mjeseca najavljeno je da će u Frankfurtu biti izgrađen muzej posvećen dijeljenju priče o elektronskoj glazbi.

Load the next article
Loading...
Loading...