Menu
Home Novosti Menu
Novosti

Billainov “Nomad’s revenge” nominiran za album godine

Album je nominiran na prestižnom britanskom godišnjem događaju Drum&Bass Arena Awards 2019. a rezultati se očekuju uskoro

  • Mixmag Adria I Foto: Nikola Blagojević/Billain press
  • 17 November 2019
Billainov “Nomad’s revenge” nominiran za album godine

Samostalni album Adisa Kutkuta Billaina “Nomadʼs revenge” nominiran je za najbolji album godine na prestižnom britanskom godišnjem događaju Drum&Bass Arena Awards 2019. koji nagrađuje najveća svjetska d’n'b dostignuća.

Album, o kojem smo pisali ovo ljeto, našao se rame uz rame među izdanjima svjetski poznatih producenata Chase and Status, State of Mind i Makotom.

“Ljudi koji su glasali vjeruju u inovaciju i izazove. Cilj mog albuma je da razbije zidove konvencionalne muzike i predstavi nešto sasvim novo. Iznad svega mi je drago što je publika ovim putem prepoznala i podržala uporan rad. Bez obzira na ishod, već sam sretan i hvala svima na ovoj gesti. Pripremam i drugi album, jer mi je Nomad’s Revenge pokazao pravi put”, naglasio je Adis Kutkut Billain.

Podjećamo, radi se o o prvom bosanskohercegovačkom sci-fi albumu koji je u potpunosti multimedijalan, u kojem se organski prožimaju muzika, ilustracija i video. Narativ je ispričan putem elektronske muzike koja ima i elemente radiodrame, dok je vizualni segment kombinacija stripa, animacije i filma. Karakteriziraju ga i brojne domaće i inozemne suradnje iz oblasti muzike, glume, ilustracije, 3D dizajna, 2D i 3D animacije, vizualnog programskog jezika i fotografije.

Glasanje je trajalo do 10.11., a rezultate možete pronaći uskoro - ovdje.

Load the next article
Loading...
Loading...