Menu
Home Novosti Menu
Novosti

Pogledajte "Black to Techno", novi kratki film o podrijetlu Detroit techna

Film istražuje korijene techna i "što to znači biti usklađen sa strojem"

  • Mixmag I Foto: Mixmag
  • 16 August 2019
Pogledajte "Black to Techno", novi kratki film o podrijetlu Detroit techna

Novi 20-minutni dokumentarac "Black to Techno" zadivljujući je prikaz techno scene u Detroitu koji ukazuje na važnost "crnog" podrijetla žanrovskog inovativnog duha i duše scene. Film koji je režirala britanska filmašica Jenn Nkiru, naručili su Frize i Gucci za potrebe njihove serije Second Summer of Love.

Od podzemne kulture New Yorka do uspona acid housea u Velikoj Britaniji osamdesetih, filmovi daju redateljima umjetničku dozvolu za pričanje priča o različitim glazbenim scenama koje su zapalile društvenu i kulturnu revoluciju širom svijeta krajem prošlog stoljeća.

Kroz naraciju beat-jazz glazbenika Onyxa Ashantija, film donosi jedinstvenu sliku opasne autoindustrije Motor Cityja i "što znači biti u skladu sa strojem". U filmu su i tri najbolje DJ-ice iz Detroita - Stacy Hale, Minx i DJ Hieroglyphics - koje puštaju glazbu u auto tvornici okruženoj hrpom sirovina i animatronskim strojevima.

Odajući počast legendama Detroita kao što su Juan Atkins, J Dilla, Underground Resistance, Electrifying Mojo, Drexciya i još mnogo njih, u filmu se izmjenjuju scene iz Detroita i Berlina da bi se pokazalo kako je novootkriveni zvuk Motor Cityja imao veliki utjecaj na njemačku kulturu u vrijeme kraja hladnog rata.

Pogledajte film Jenn Nkiru “Black to Techno” u nastavku.

Load the next article
Loading...
Loading...