Search Menu
Home Novosti Menu
Novosti

Brian Eno kreirao limitiranu seriju LED gramofona koji mijenjaju boju

Napravljeno ih je samo 50

  • Mixmag I Foto: Mixmag
  • 14 December 2021

Ambijentalni artist Brian Eno udružio se s londonskom galerijom Paul Stopler kako bi kreirao limitiranu seriju LED gramofona koji mijenjaju boju. Podvig je to zvuka i vizualne fuzije, dodajući psihodeličnu oštrinu vašem prosječnom iskustvu slušanja. Ili, kako je Eno napomenuo: “Nema smisla dok ne vidite. Svjetlo iz gramofona postaje opipljivo kao da je uhvaćeno u oblaku pare. Satima smo sjedili i promatrali, opčinjeni ovim potpuno novim iskustvom svjetla kao fizičke prisutnosti”, rekao je govoreći o prototipu gramofona. “Ova mala stvar proizvodi tako iznimno složen isprepleteni, međuovisni svijet”, nastavio je.

Ima ih samo 50 komada, a koliko će koštati, tek se treba doznati. Trenutno je cijena samo na upit što znači i da su vjerojatno skupi.

Ovaj novi projekt nije Enoov prvi rad s LED proizvodima - poznate su i njegove hvaljene 'svjetleće kutije', umjetničko djelo koje stvara 'preglede u boji' svjetla u kombinaciji s glazbom kako bi stvorio kaleidoskopski, psihodelični učinak. Takvi i slični Enovi izumi mogli su se naći na raznim izložbama i u galerijama. “Jedno od velikih otkrića teorije evolucije je da možete početi s jednostavnim stvarima i one će prerasti u složene”, rekao je Eno. Ovo je vrlo neintuitivno - to je jedna od onih stvari koje ljudski mozak nije sposoban odmah shvatiti.”

Ako želite doznati više o ovim gramofonima, kliknite OVDJE.

Load the next article
Loading...
Loading...