Menu
Home Novosti Menu
Novosti

Burial najavljuje novo izdanje, 'Antidawn'

Zadnji album mu datira još iz 2007.

  • Mixmag I Foto: Mixmag
  • 15 December 2021
Burial najavljuje novo izdanje, 'Antidawn'

Burial najavljuje posebno izdanje za 6. siječnja 2022. Sve što se do sada sigurno zna o izdanju je njegovo ime: 'Antidawn', ali mnogi nagađaju da bi moglo biti riječ o novom albumu, prvom nakon njegove posljednje ploče, 'Untrue' iz 2007. Izdanje će biti objavljeno u digitalnom obliku 6. siječnja, dok će fizičke kopije u obliku CD-a i vinila biti objavljene 26. siječnja.

Uz to je objavio i svoju novu fotografiju, drugu od svega dvije objavljene u Burialovoj opsežnoj 15-godišnjoj glazbenoj karijeri.

Dugoočekivano izdanje opisano je i kao “međuzona između dislociranog, patchwork pisanja pjesama i jezivog, otvorenog svijeta, 'game space' ambijenta”. Čini se da će izdanje sadržavati i vokalne semplove, po kojima je Burial poznat, gdje “tekst ima prednost nad glazbom” u pjesmama koje se doimaju lišene elektronskih elemenata.

Čini se da “'Antidawn' priča priču o zimskom gradu i nečemu što vas mami da ga slijedite u noć”, nastavlja se dalje u izjavi, aludirajući na Burialov tipičan mračni zvuk. “Rezultat je i utješan i uznemirujuć, stvarajući tihi i nevjerojatan sjaj suprostavljen hladnoći. Ponekad, kad uđe na 'loše mjesto', zastane vam dah. A vrijeme jednostavno stane.”

Pročitajte i ovo: Burial, Thom Yorke i Four Tet objavili 12" EP s dvije stvari

U svibnju se Burial udružio s Blackdownom na iznenađujućem izdanju s četiri pjesme - 'Shock Power Of Love'. Taj je EP označio prvo duže izdanje ovog neuhvatljivog izvođača od 2013. godine.
Ove je godine također objavljen i'Chemz/Dolphinz', projekt s dvije pjesme koji je izašao u dva dijela, u razmaku od šest mjeseci - obožavatelji su čekali devetominutnu B stranu, 'Dolphinz', više od šest mjeseci.

Više o 'Antidawnu', koji će izaći preko Hyperduba, saznajte OVDJE, a u nastavku pogledajte omot izdanja.

Load the next article
Loading...
Loading...