Search Menu
Home Novosti Menu
Novosti

Počeo Burning Man, preminula jedna žena

Pronađena je mrtva na festivalskoj lokaciji

  • Mixmag/Pexels
  • 28 August 2024
Počeo Burning Man, preminula jedna žena

Žena, identificirana kao Kendra Frazer, preminula je prvog dana Burning Mana 2024. Kako stoji u izvještaju, hitna služba "odgovorila je na poziv o osobi bez svijesti” u 11.29 ujutro prvog dana festivala, 25. kolovoza. Pokušaji spašavanja života 39-godišnje žene bili su neuspješni, pa je proglašena mrtvom u 11.37.

“Teškog srca Projekt Burning Man potvrđuje smrt sudionika festivala u Black Rock Cityju u pustinji Black Rock u Nevadi. Izražavmo sućut obitelji i prijateljima pogođenim tim gubitkom. U potpunosti surađujemo s lokalnim vlastima dok istražuju ovaj incident”, stoji u izjavi Burning Man tima, uz popis lokalnih savjetodavnih usluga dostupnih onima koji će ih možda trebati.

Šerifov ured priopćio je kako istražuje uzrok smrti žene. “Ovo je prva prijavljena smrt ove godine, a nažalost se to dogodilo prvog dana festivala”, rekao je šerif okruga Pershing Jerry Allen. “Uzrok i način smrti se još ne zna, još uvijek čekamo rezultate obdukcije i toksikologije", dodao je.

Ovo nije prva smrt u povijesti festivala, zna se za najmanje sedam drugih koji se odnose na Burning Man. Prošle godine muškarac je proglašen mrtvim nakon neuspješnog oživljavanja. Pretpostavlja se da je droga uzrok, no ekstremni vremenski uvjeti, uključujući jaku kišu i velike blatne lokve, moguće su otežali hitnoj pomoći da stigne na vrijeme.

Burning Man 2024 trajat će do 2. rujna, uz očekivanu posjećenost od 70.000. Festival se svake godine odvija u sjevernoj Nevadi, u izmišljenom gradu Black Rock City. Tisuće ljudi se okupljaju u pustinji kako bi proslavili glazbu, umjetnost i zajednicu, s vrhuncem festivala kad se spaljuje velika, drvena lutka nazvana - Man.

Load the next article
Loading...
Loading...