Menu
Home Novosti Menu
Novosti

Childish Gambina tuže da je 'This Is America' plagijat

Kidd Wes tuži glazbenika zbog kršenja autorskih prava

  • Mixmag I Foto: Mixmag
  • 11 May 2021
Childish Gambina tuže da je 'This Is America' plagijat

Childish Gambina tuži reper Kidd Wes zbog kršenja autorskih prava, tvrdeći da postoji velika sličnost između Gambinove “This is America” i njegove “Made in America”. Digital Music News pribavio je dokumente s američkog saveznog suda koji su podneseni 6. svibnja, u kojima se navode detalji slučaja.

Wes - rođen kao Emelike Nwosuocha - objavio je “Made in America” na Soundcloudu u rujnu 2016., dok je Donald Glover objavio “This is America” dvije godine kasnije te za nju osvojio GRAMMY.
Prema Nwosuochi i njegovim odvjetnicima postoje “značajne sličnosti između pjesama, gotovo identični jedinstveni ritmički, lirski i tematski kompozicijski i izvedbeni sadržaji posebno kod refrena i u središnjim dijelovima obje pjesme”, navodeći kako i laik može čuti te sličnosti.

Kidd Wes traži suđenje i novčanu naknadu za čak 43 kategorije za koje su Glover i njegov tim optuženi za kršenje prava, među ostalim i za stream i download. Young Thug, Ludwig Göransson, Roc Nation i brojni drugi također su optuženi u slučaju. Nwosuochini odvjetnici razgovarali su s Pitchforkom rekavši: “Sličnosti između ova dva glazbena djela nisu slučajne i znače povredu prava. “Gospodin Nwosuoucha siguran je u svoje tvrdnje i jednostavno traži naknadu za svoje zasluge kao i kompenzaciju za neovlašteno korištenje njegove glazbe”.

Glover je inače trenutno u Londonu gdje snima treću sezonu “Atlante”. U nastavku poslušajte obje pjesme a detalje slučaja možete naći - ovdje.

Load the next article
Loading...
Loading...