Menu
Home Novosti Menu
Novosti

U Velikoj Britaniji covid testovi i covid putovnice neće biti potrebni kad konačno krene noćni život

Vladin izvor kaže da bi to bilo 'previše gnjavaže' i za klubove i za ekipu

  • Mixmag
  • 1 July 2021
U Velikoj Britaniji covid testovi i covid putovnice neće biti potrebni kad konačno krene noćni život

Nakon očekivanog završetka mjera socijalnog distanciranja 19. srpnja u Velikoj Britaniji, neće trebati imati covid putovnicu, dokaz o primljenom cjepivu ili negativan COVID test za ulazak u klubove i koncerte.

Vladin izvor rekao je za The Evening Standard: “Sve smo sigurniji da su ljudi zaštićeni i plan je ponovno otvoriti sve, bez izuzetaka.”

Ministar Micheal Gove - koji vodi procjenu ublažavanja restrikcija - rekao je kako bi provjera tih testova i papira bilo “previše gnjavaže” i za noćne klubove i za partijanere. Vlada će također zaustaviti planove za predloženu 'COVID certifikaciju' kada se krajem mjeseca ukinu ograničenja, što znači da ekipa neće morati dokazivati status cijepljenja na glazbenim festivalima, sportskim događanjima ili u noćnim klubovima.

Prvobitno se razmatralo da se za masovna okupljanja koristi “francuski pristup” odnosno o posjedovanje “COVID certifikata”, s nadom da će to pomoći u sprječavanju zatvaranja poslova ako ove zime bude “četvrti val”. Međutim, ideja je bila “duboko kontroverzna” s upozorenjem Povjerenstva za ravnopravnost i ljudska prava da bi mogla stvoriti "dvorazinsko društvo u kojem samo određene skupine mogu u potpunosti uživati svoja prava".

Inače, u Velikoj Britaniji se sve trebalo otovoriti krajem lipnja, ali je odgođeno za 19. srpnja. Premijer Boris Jonhson ustraje je na tome da će se ublažavanje nastaviti a Udruženje industrija noćnog života (NTIA) priopćilo je da je kašnjenje već bio “razoran udarac” i da će “srušiti povjerenje u sektor na novu, dosad najnižu razinu”.

Load the next article
Loading...
Loading...