Menu
Home Novosti Menu
Novosti

Uskoro izlazi roman u stripu o Cypress Hillu

Knjiga na 160 stranica obilježit će 30. godišnjicu njihovog albuma prvijenca

  • Mixmag I Foto: EITAN MISKEVICH
  • 16 February 2021
Uskoro izlazi roman u stripu o Cypress Hillu

Cypress Hill obilježavaju 30. godišnjicu od izlaska svog istoimenog albuma prvijenca objavljivanjem romana u stripu o ovoj legendarnoj hip hop grupi. Bend se udružio sa Z2 Comicsom kako bi objavili roman pod nazivom “Cypress Hill: Tres Equis”.

U opisu knjige stoji: “1991: prije XXX godina, trailblazing trio ispisao je glazbenu povijest miješajući hip-hop osnove East Coasta sa chicano swagom West Coasta tvoreći svoj vlastiti zvuk. Prije nego što su postali ikone, Louis i Senen bili su samo nekoliko tinejdžera koji su se pokušavali kloniti problema - sve dok im niz slučajnih susreta s obje strane zakona nije zauvijek promijenio put.”
Govoreći o romanu, Sen Dog je rekao: “Priča o Cypress Hillu kroz roman u stripu savršen je način za ilustriranje vremena i mjesta gdje je grupa rođena” a B Real je dodao: “Umjetnost je uvijek imala velik utjecaj na naš život i na našu glazbu. Kao djeca čitali smo stripove o herojima koji su postizali nemoguće. Tko bi rekao da ćemo 30 godina kasnije dobiti priliku ispričati svoju priču na ovaj način.”

Knjigu su napisali Noah Callahan-Bever i Gabriel Alvarez, a ilustrirali su je Felix Ruiz, Jefte Palo, Juan Gedeon, Damion Scott, Angel Hernandez i Paris Alleyne.
Gabriel Alvarez je otkrio da je oduvijek volio Cypress Hill i stripove: “Oni su zajedno poput nacho čipsa i sira, Cheecha i Chonga ili tekile s limetom. Bilo je zabavno ponovno se povezati s Noahom i svaki put kad vidim neki Cypress Hill art, oduševim se. Nevjerojatno je. Jedva čekam da uzmem vlastiti primjerak. Hvala ti Z2 što si ostvario san. I hvala Cypress Hillu što su napravili neku od najbolje glazbe koje sam ikad čuo.”

Njegov kolega, Noah Callahan-Bever je pak rekao kako mu je ovo bio projekt iz snova. “Odrastajući, imao sam dvije ljubavi: stripove i hip hop glazbu. Imao sam sreću da sam posljednjih 25 godina proveo radeći oko hip-hopa, kao novinar i glazbeni urednik, ali nikada nisam dobio priliku složiti strip. I to ne s bilo kim, sa Cypress Hillom, jednom od najvećih rap grupa svih vremena; tu je i Gabriel Alvarez, jedan od mojih mentora, kao i cijela ekipa umjetnika koju je Z2 okupio - ovo je nesumnjivo vrhunac moje karijere.”

Roman ima 160 stranica, a trebao bi izaći u kolovozu ove godine. Možete ga naručiti ovdje.

Load the next article
Loading...
Loading...