Menu
Home Novosti Menu
Novosti

Damian Lazarus ima novi album, “Flourish”

Pogledajte i spot za najavni singl

  • Mixmag Adria I Foto: Damian Lazarus press
  • 18 September 2020
Damian Lazarus ima novi album, “Flourish”

Damian Lazarus, jedan od globalno najtraženijih, ali i glazbeno najuzbudljivijih DJ-eva današnjice, danas, 18.rujna, objavio je svoj četvrti po redu album, “Flourish” (Higher Ground/Crosstown Rebels). Riječ je o albumu za koji sam Damian kaže da nudi uvid u novi svijet u kojem vrijedi živjeti i za koji treba preživjeti. Nastao u vrijeme pandemije, vrijeme koje ga je prislilo na boravak u studiju (inače u prosjeku ima 150+ nastupa, uključujući vlastite evente kao što su Day Zero i Get Lost), pa je od veljače dovršavao i reformirao ideje koje su se stvarale godinama. I, tako je nastao “Flourish”.

Album nas vodi kroz mnoge živote Damiana Lazarusa, koji je, kako je postajao stariji i stjecao sve više iskustva kroz putovanja i svirke, počeo dublje ispitivati ulogu koju plesni podij ima u njegovom životu i životu drugih. Nakon otkazivanja gaža, povukao se u izolirano talijansko selo, gdje si je dao vremena i prostora za rješavanje velikih životnih pitanja s kojima se godinama bori.

“Moje prve ideje o novom albumu bile su prilično mračne, čak i pesimistične, dugo sam razmišljao i brinuo se o svjetskim problemima. Tada je započela globalna pandemija a potom i lockdown i činilo se da su moji strahovi postali stvarnost. No, tijekom pisanja ove su se teme zapravo počele transformirati na uzbudljiv način. Nove pjesme nastale su prilično brzo, s obnovljenim zamahom, i mutirale su u pozitivniji ishod. Pitanja o vjeri, religiji i duhovnosti pojavila su se usred tame i straha, ali u tim vremenima tihe samoće i stvaranja, shvatio sam da možemo izaći na sunce i procvjetati s druge strane”, otkrio je Damian.

Kao najavni video predstavljen je “Into The Sun”, suradnja s britanskom pjevačicom Jem Cooke. Video u kojem glumi talijanski supermodel Chiara Scelsi vodi gledatelje u talijansko selo u kojem je album i nastao. Govori i o ponovnom rađanju, obnovi i poganskim ritualima istraženim na albumu, a sve je prikazano kroz mistični svijet koji je stvorio nagrađivani talijanski filmaš Fabrizio Narcisi.

Za promociju na američkom tržištu, Damian je zvao Dipla i potpisao izdanje za njegov label Higher Ground. Obojicu ih veže rad na otkrivanju novih mladih nada plesne glazbe kroz njihove labele.

Damian Lazarus proslavio se kao vlasnik londonskog labela Crosstown Rebels te kao autor legendarnih DJ mixeva “Futurism”. Njegova karijera počinje još 90-ih kada je bio glazbeni urednik časopisa Dazed & Confused. Nakon toga je radio kao A&R za label City Rockers, a 2003. je pokrenuo vlastiti label Crosstown Rebels koji do danas dana ne pravi kompromise sa aktualnim trendovima i ostaje u vrhu najrespektabilnijih izdavačkih kuća, pokrivajući žanrove od electro housea preko minimal techna do dubstepa.

Load the next article
Loading...
Loading...