Search Menu
Home Novosti Menu
Novosti

DanceSafe objavio nove smjernice kako testirati drogu

Potpuno provjereni PDF sa smjernicama dostupan je online

  • Mixmag I Foto: Mixmag
  • 21 May 2022
DanceSafe objavio nove smjernice kako testirati drogu

Neprofitna organizacija DanceSafe nedavno je objavila ažurirane smjernice o tome kako sigurno provjeriti droge. Upute se isporučuju sa svakim kompletom za testiranje na droge koje su u prodaji i može im se pristupiti online, kroz PDF file. Vodič uključuje upute o tome kako koristiti reagense, na koje boje treba paziti tijekom testiranja reagensa, kako testirati pojedinačne tvari i detalje o tome zašto je važno testirati drogu prije nego je uzmete.

Novopreporučeni list sa smjernicama jasno ističe da neregulirana priroda tržišta rekreacijskih droga čini korištenje tih tvari visokorizičnom aktivnošću; “Bez državne regulacije tržišta ilegalnih droga, na vama je - pojedinačnom potrošaču - da saznate što se nalazi unutar proizvoda koje kupujete.”

DanceSafe je cijenjen po tome što nudi provjeru zajednici rejvera i klubera, s ciljem smanjenja štete i principa peer-to-peer edukacije. Grupa zadržava stav bez osuđivanja kako bi pomogla ljudima koji koriste droge u donošenju informiranih odluka o svom zdravlju i sigurnosti, bez dopuštanja ili osuđivanja upotrebe droga.

Kako izvještava EDM.com, broj smrtnih slučajeva od predoziranja povećan je za oko 28,5% prošle godine, što je povećanje u odnosu na već rastuće brojke.

Osim prodaje kompleta za testiranje i pružanja informacija, organizacija također daje besplatnu vodu i elektrolite kako bi se spriječila dehidracija i toplinski udar tijekom partijanja na drogama, opskrbljuje čepićima za uši i daje besplatne alate za siguran seks za sprječavanje neplaniranih trudnoća i zaraze sa spolno prenosivim bolestima. Za više informacije, provjerite njihovu web stranicu.

Load the next article
Loading...
Loading...