Menu
Home Novosti Menu
Novosti

Nikad prije viđene snimke Davida Bowiea pretvorit će se u film

Projekt vodi Brett Morgen, redatelj dokumentarnog filma o Kurtu Cobainu, 'Montage of Heck'

  • Mixmag I Foto: Mixmag
  • 23 November 2021
Nikad prije viđene snimke Davida Bowiea pretvorit će se u film

Redatelj Brett Morgen napravit će novi film s nikad viđenim snimkama Davida Bowieja. Razvoj projekta navodno je trajao oko četiri godine a uključivao je gledanje na tisuće sati Bowiejevih snimaka - većina njih nikada nije bila ranije objavljena. Morgen će uz režiju preuzeti i montažersku, scenarsku i producentsku ulogu.

Kako piše Variety, izvor je opisao film kao “ni dokumentarac ni biografiju, već kao impresivno filmsko iskustvo izgrađeno, djelomično, na tisućama sati nikad prije viđenog materijala.”

Tony Visconti, Bowiejev dugogodišnji producent također je pristao raditi na projektu zajedno s članovima sound timova koji stoje iza Oscarom nagrađenog biografskog filma “Bohemian Rhapsody”.

Morgen je najpoznatiji po svom radu na dokumentarcu “Kurt Cobain: Montage of Heck” koji je pratio život frontmena Nirvane do njegove smrti 1994. s mješavinom animacije uključujući neke od Cobainovih vlastitih umjetničkih djela i zvučnih kolaža.

Iako nema još puno informacija o filmu pa ni to kako će se zvati, Variety spominje da kruže glasine kako će film biti premijerno prikazan krajem siječnja na Sundance Film Festivalu, što se vremenski podudara sa šestom godišnjicom Bowiejeve smrti.

U međuvremenu, još uvijek očekujemo da će Bowiejev izgubljeni album 'Toy' biti službeno objavljen 7. siječnja sa ponovno snimljenim verzijama nekih od njegovih najranijih djela.

Load the next article
Loading...
Loading...