Menu
Home Novosti Menu
Intervjui

Dekonstrukcija: 84Bit - House Affair

Crnogorski house dvojac govori o svom EP-ju, prvom na našoj listi Top 10 house izdanja za travanj

  • Mixmag Adria I Foto: 84Bit press
  • 8 May 2020
Dekonstrukcija: 84Bit - House Affair

Prvo mjesto naše mjesečene Top 10 liste najbolje regionalne house produkcije zauzelo je izdanje crnogorskog house dvojca 84Bit, “House Affair EP” (Simma Black). S Milošem i Nikolom porazgovarali smo o tom izdanju ali i o planovima za ljeto.

m: Kako je nastao House Affair EP?

84Bit: Iz ljubavi prema house muzici...

m: Što vas je inspiriralo za njega? Koliko dugo ste ga radili, s kojim produkcijskim alatima?

84Bit: Inspiracija nam je često vezana za ljeto, more, nasmijane ljude, open air žurke i festivale... Takođe, kada imaš prelijep vokal super otpjevan, kao što je ovdje bio slučaj sa Idom, onda i to bude dobra inspiracija i lijepo vodi kroz proces. Muziku uglavnom radimo u Abletonu i uvijek se trudimo da koristimo što više naših elemenata i da budemo kreativni. Izbjegavamo gotove samplove, nije nam fazon da samo slažemo nešto što je neko drugi pravio... Šta god da koristimo, trudimo se da ostavimo naš lični pečat i da to bude što je više moguće 84Bit sound.


m: Na EP-ju ste surađivali s KPD-om i pjevačicom Idom Flo, kako je došlo do toga, zašto baš oni?

84Bit: KPD nam je nekako legao na prvu, i kao čovjek i kao producent. Stvarno je jedna sjajna persona i jednostavno sve što radimo ide glatko i opušteno. Nema ego tripova i mediokritetskih nebuloza koje samo troše energiju. S Idom nas je upoznao Tom Bug u Amsterdamu za vrijeme ADE-a i od samog početka imamo jednu super saradnju i potpuno otvorenu komunikaciju. Volimo kako pjeva i to što ima tu 'old school' boju u svom glasu.


m: Obje stvari su idealne za ljeto - što vi očekujete od ovog ljeta? Imate li ipak neke nastupe u planu?

84Bit: Očekujemo neočekivano :) Pa... teško je reći u ovom momentu. Svi se nešto nadamo da će stvari doći na svoje, ali već sad se vidi da to neće biti onakvo ljeto na koje smo navikli. Ono što je sigurno je da ćemo na svakom nastupu ostaviti svoje srce publici. Obožavamo da vrtimo i to nam je duševna hrana isto koliko i produkcija...


m: Kako se uopće nosite sa trenutnom situacijom - nedostaju li vam nastupi? Ili ste se zatvorili u studio?

84Bit: Prije bi rekli da se situacija nosi s nama, hahaha... Više nego ikad smo fokusirani na našu muziku i generalno 84Bit i 84Bit Music projekte. Koliko god bila teška situacija koja nas je sve zadesila, uvijek imamo neki izbor za fokus - a naš je studio. To je mjesto gdje nestaju sve brige, mjesto koje nas vraća u sadašnji trenutak i gdje vlada najčišća energija. Tu se sve radi iz ljubavi, kao i za mix pultom, tako da nam u ovom momentu jedino nedostaju live nastupi i ta energija koju nose ljudi sa sobom. Ali, i to će riješiti plažni barovi i par maski, nadamo se ronilačkih... :)

Load the next article
Loading...
Loading...