Menu
Home Novosti Menu

Dekonstrukcija: “I AMSTERDAM DIFFERENT”

Donosimo detalje o kompilaciji koja je zauzela 1. mjesto na Top 10 najboljih regionalnih techno izdanja za listopad

  • Damir Ludvig I Foto: Promo
  • 7 November 2019
Dekonstrukcija: “I AMSTERDAM DIFFERENT”

Prvo mjesto top 10 najboljih regionalnih techno, melodic i progressive izdanja u listopadu zauzela je kompilacija “I AMSTERDAM DIFFERENT” koja uključuje 20 odabranih djela autora kao što su Veljko Jović, Lea Dobričić, Stanny Abram, RanchaTek, Massiva i mnogih drugih. Iza te kompilacije stoji beogradska etiketa I AM DIFFERENT a kako je kompilacija nastala, koliko dugo se slagala te koje su reakcije na sceni, doznajte u kratkom intervjuu s Veljkom Jovićem, vlasnikom labela.

m: Dakle, kako je nastala kompilacija IAMsterdam Different?

VJ: I AMSTERDAM DIFFERENT je kompilacija koju kreiramo već drugu godinu povodom Showcasea koji održavamo na ADE-u, a sve u cilju da okupimo i motivišemo na saradnju artiste iz celog sveta sa kojima sarađujemo.

m: Po kojem ključu su se birali artisti koji će biti uključeni na kompilaciju?

VJ: Ona predstavlja skup nekih od najuticajnijih stvari koje smo objavili tokom godine, ali i potpuno nove pesme koje premijerno objavljujemo na ovom izdanju. U skladu sa tim, na kompilaciji se mogu naći kako velika imena naše scene, tako i neki od vrednih talenta čije vreme definitivno uskoro dolazi i na koje želimo da bacimo fokus.

m: Koliko dugo je trajalo slaganje kompilacije?

VJ: Izdanje sadrži 20 pažljivo odabranih traka, tako da proces traganja i odluke traje praktično čitavu godinu. Zaista ne želimo da pošto-poto objavimo izdanje sa velikim brojem pesama, zato strpljivo i pažljivo tragamo za odabranim trakama i svaka od njih je neizostavni deo ove priče. Veliko zadovoljstvo nam je što su svi artisti koji su nastupali na ovogodišnjem Showcaseu u Amsterdamu dali i svoj doprinos iz studija za ovo izdanje. To labelu daje jednu potpuno novu dimenziju i produbljuje odnos sa artistima.

m: Kakve su reakcije na sceni?

VJ: Za sada reakcije su odlične, sjajno je videti toliko uticajnih i talentovanih producenata na jednom mestu, a kompijacija je već dobila svoje mesto na listi Top 100 Beatport naprodavanijih Progressive izdanja. Verujemo da dalji uspesi i prihvatanje ovog izdanja kod publike neće izostati.

Loading...
Loading...