Menu
Home Novosti Menu
Esencijalno

Dekonstrukcija: Ranchatek i Filterheadz - Resistance

Razgovarali smo s Vladimirom Rančićem RanchaTekom o autorskom materijalu nastalom sa belgijskim tandemom a koje je zauzelo prvo mjesto na našoj listi 10 najboljih regionalnih techno izdanja

  • Mixmag Adria I Foto: RanchaTek press
  • 6 December 2019
Dekonstrukcija: Ranchatek i Filterheadz - Resistance

“Resistance” je ime EP-a koji se nalazi na prvom mjestu naše liste 10 najboljih regionalnih techno, melodic i progressive izdanja. Iza “Resistancea” stoje Vladimir Rančić RanchaTek i belgijski tandem Filterheadz. Kako je došlo do zajedničkog rada na izdanju, kako je teklo snimanje te koji su sljedeći koraci u karijeri, RanchaTek nam je otkrio u kratkom razgovoru.

m: Ovo zapravo nije tvoja prva suradnja s tandemom Filterheadz, početkom godine oni su remiksirali tvoj singl “Tesla”; kako je došlo do prvog kontakta s njima?

R: Da, da, početkom godine smo ja i Bryan(Criminish), s kojim sam odradio stvar “Tesla” stupili u kontakt sa Filterheadzima i oni su bili oduševljeni originalom pa su odmah pristali da odrade i remiks. Inače smo se znali od pre neku godinu tako što smo počeli jedni drugima da šaljemo svoje nove stvari tj. promo snimke.

m: Kako je došlo do ideje da ti i Filterheadz stvorite zajednički autorski materijal?

R: Pre svega, oni su sjani momci, old school, meni se sviđa što se oni i dalje drže groovey techna. I moja ideja za suradnju koju sam im poslao za “Resistance” i “Determination” je bila groovey techno, čime su se oni oduševili i za jedno tri, četiri minuta smo dogovorili da odradimo EP :)

m: Kako je izgledao kreativni proces?

R: Veoma brzo, ideje koje sam im poslao su bile skoro gotove, tako da su oni samo dodali svoj gruv preko, malo nešto izmenili i stvari su bile taman po našem ukusu.

m: Jeste li tijekom stvaranja glazbe fizički sjedili u studiju ili je sve riješeno putem Interneta?

R: Kao i svi, sve smo odradili preko interneta, razmenjivanjem materijala za EP i veoma brzim dogovaranjem kako stvari da zvuče.

m: Koliko je dugo trajao proces i što u finalnom produktu ocrtava tvoj karakter,a što karakter tandema iz Belgije?

R: Meni je trebalo možda dva, tri dana da stvorim početni kostur, tj. moj fazon te dvije stvari, a onda njima još dva, tri dana da dodaju svoj groove i izmene nešto kako bi imalo i njihov zvučni potpis. Moj se najviše ogleda u vokalima i mračnim sintevima u “Resistance” stvari te kod vokala,fx-sa i Detroit sinteva u “Determinationu”, dok su oni zvuk potpisali svojim gruvom!

m: Izdanje se, osim što je broj jedan na našoj ljestvici najboljih deset izdanja za studeni nalazi na play listama mnogih svjetskih DJ faca. Čija ti podrška najviše znači?

R: Do sada su skoro sve velike face puštale ove 2 stvari, ali najveći support smo dobili od Carla Coxa i Alana Fitzpatricka.

m: Koji su sljedeći koraci u tvojoj karijeri? Jesu li na pomolu turneje, novi singlovi, remiksevi, nove suradnje ili nešto potpuno neočekivano?

R: Ima tu svakakvih iznenađenja koja neću da otkrijem, kao neki veliki lejblovi i nove veće saradnje a, naravno, i novi projekti kao i malo drugačiji zvuk.

m: Gdje te publika uskoro može čuti uživo?

R: što se tiče gigova sad sam u Pragu pa onda ide Tuzla, Green Love festival, pa opet Prag, Grac, Austrija itd.

Load the next article
Loading...
Loading...