Search Menu
Home Novosti Menu
Intervjui

Dekonstrukcija: Siniša Tamamović - Visitors

Razgovarali smo sa Sinišom o njegovom aktualnom izdanju koje se našlo na prvom mjestu naše mjesečne top liste najboljih regionalnih techno produkcija

  • Mixmag Adria I Foto: Siniša Tamamović press
  • 6 February 2020

Na prvom mjestu top liste 10 najboljih regionalnih techno, progressive i melodic produkcija za siječanj, našlo se izdanje Siniše Tamamovića - Visitors. Izdanje je objavljeno za prestižni Tronic Records a uključuje tri djela kojima je ovaj banjalučki DJ i producent još jednom dokazao svoju prestižnu studijsku vještinu. Kako je izdanje nastalo, koliko dugo ga je snimao te koji su mu idući planovi, doznali smo iz razgovora sa Sinišom.

m: Dakle, za početak, kako je došlo do ideje za ovo izdanje?

ST: Sve tri stvari sam napravio još prošle godine. Poprilično dugo sam ih testirao po klubovima i festivalima pa tek onda odlučio da ih izdam. Ideje su različite za sve tri stvari. “Lost Memories” je više ljetna stvar sa malo toplijim zvukom i masnijom bass linijom, kad sam je radio bio sam inspirisan ljetnim svirkama, festivalima i slično. “Press And Hold” je eksperiment sa modularnim sintisajzerom gdje sam modulisao više sirovi acid zvuk i snimio jedan dio live jama igrajući se sa oscilatorima i modulima. A “Visitors”, jedna od mojih omiljenih stvari, klasični je moj prepoznatljivi, mračniji sound sa nekim novim hipnotičnim elementima i težim groovom.

m: Koliko dugo je trajao proces stvaranja? Kako je izgledao taj kreativni proces?

ST: Iskreno, ne sjećam se tačno koliko dugo je trajao proces za svaku stvar, ali sigurno sam se vraćao u projekat par puta nakon testiranja pjesama u klubovima i dorađivao neke dijelove dok nisam u potpunosti dobio ono što sam želio. Ideje se uvijek same ostvare već prvi dan produciranja, a onda se poslije dorađuje sve ostalo. Većinu zvukova i melodija sam kreirao sa live instrumentima dok su za doradu zvuka i groova, efekti korišteni u Abletonu.

m: Izdanje je objavljeno na Tronic Recordsu, kako je došlo do te suradnje?

ST: Već ranije sam imao nekoliko izdanja na Tronicu tako da sam i ove godine odlučio poslati Christianu Smithu par pjesama i njemu su se svidjele. U zadnje vrijeme jako je teško naći izdavačku kuću koja bi odgovarala zvuku koji ja radim. I ja sam postao jako izbirljiv s kim želim surađivati a i sve manje se želim prilagođavati zvuku izdavačkih kuća tako da dosta vremena provedem slušajući svoje pjesme i razmišljajući gdje bi to moglo najbolje da prođe i koja izdavačka kuća bi odgovarala za ono što ja kreiram.

m: “Visitors” se nalazi na playlistama nekih poznatih DJ-eva, kao što su Uto Karem ili Simina Grigoriu. Koliko ti to znači? Čija ti podrška najviše znači?

ST: EP je generalno izašao tek prije desetak dana. Već je dobio dosta podrške od nekih bitnih imena na sceni što je meni uvijek najbitnijia stvar - da vidim da se moja muzika svira po festivalima i klubovima i da je u setovima DJ-eva. To mi je nekako postalo bitnije nego sama prodaja muzike. Za ovo kratko vrijeme otkako je EP izašao već se pojavio na BBC Radio 1, sve tri stvari su se probile u Top 100 Techno i Tech House Beatport ljestvice tako da ne mogu da ne budem zadovoljan!

m: Koji su ti sljedeći koraci u karijeri - turneja, nova izdanja, remiksevi…?

ST: Što se tiče nastupa, uz izdanja, to mi je najveći prioritet. U martu i aprilu imam par nastupa u Engleskoj, Španiji, Egiptu i možda dva nastupa u Mađarskoj. U maju imam turneju po Centralnoj Americi - za sada u Guatamali i Kostarici. Najvjerojatnije da ću vezati još Kolumbiju ili Meksiko u toj turneji. Na ljeto ću nastupiti i na Ibizi a pregovaramo i za Brazil i jos par država. Što se tiče izdanja, sastavit ću jedno izdanje za naš Night Light Records i imam još par pjesama od prošle godine koje definitivno zaslužuju da budu izdane i obećavaju dosta :). Tako da ću još razmisliti što s njima i kome da ih šaljem.

Load the next article
Loading...
Loading...